Rauwolfia алкалоид (перорално) преди употреба

алергии

Педиатрична

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на алкалоиди от рауволфолиа при деца с употреба в други възрастови групи, не се очаква алкалоидите на равуловия свят да причинят различни странични ефекти или проблеми при децата, отколкото при възрастни.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, която да сравнява употребата на алкалоиди от рауволфолии при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи, може да има по-голяма вероятност за замайване или сънливост при възрастните хора, които са по-чувствителни към ефектите на алкалоидите от рауволфузата.

Раковите алкалоиди не са проучени при бременни жени. Въпреки това, прекаленото използване на алкалоиди от рауволфии по време на бременност може да доведе до нежелани реакции (затруднено дишане, ниска температура, загуба на апетит) в бебето. При плъхове употребата на алкалоиди по време на бременност причинява раждаещи дефекти, а при морски свинчета намалява степента на преживяване на новороденото. Преди да приемете това лекарство, уверете се, че Вашият лекар знае, ако сте бременна или ако забременеете.

Раковите алкалоиди преминават в кърмата и могат да причинят нежелани реакции (затруднено дишане, ниска температура, загуба на апетит) при кърмачета на майки, приемащи големи дози от това лекарство. Уверете се, че сте обсъдили това с Вашия лекар, преди да приемете това лекарство.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате някое от тези лекарства, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Гериатрична

Не се препоръчва употребата на лекарства от този клас с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с лекарства в този клас или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

бременност

Използването на лекарства от този клас с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

кърмене

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на лекарства в този клас. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Лекарствени взаимодействия

Други взаимодействия

Други медицински проблеми