Рак на простатата: лечение и грижи

Лечението на рак на простатата варира: от по-нови техники като криотерапия, операция, хормонална терапия и др. Научете за лечението и грижите за рак на простатата тук.

Лечението за рак на простатата може да включва всичко от “бдително чакане” до отстраняване на цялата простатна жлеза. Получете кратък преглед на възможностите за лечение тук.

Много мъже живеят със стари предубеждения относно лечението на рак на простатата и неговото въздействие върху живота им. Отделете митовете от фактите с този прост тест.

Един от най-важните фактори при вземането на решение как да се лекува рак на простатата е поставянето в действие. Размерът, местоположението и дали вашият рак се е разпространил ще помогне на Вашия медицински екип да планира правилното лечение. Научете повече тук.

Намерете още информация тук.

Научете за наличните типове.

Научете за различните видове лечение на рак на простатата.

Хормоналното лечение означава премахване, блокиране или добавяне на хормони за борба с рака на простатата. Научете повече за рака на простатата и хормоните тук.

Робърт Самиц бе диагностициран с напреднал рак на простатата преди десет години. Днес новаторски лечения като новите комбинации от химиотерапевтични лекарства за рак на простатата помагат на Самиц да победи шансовете. Открийте повече.

Употребата на някоя или комбинация от лекарства, които убиват рака, химиотерапията се предписва в случаи на рецидивиращ или напреднал рак на простатата, който не е отговорил на хормоналното лечение. Научете повече, включително как се дава и възможните нежелани реакции.

Криотерапията включва замразяване на простатата. Неговата дългосрочна ефективност обаче не е известна. Научете кога се използва тази терапия и какви са нейните предимства.

Химиотерапията, хормоналната терапия и операцията са лечения за напреднал рак на простатата. Научете повече за тях и научете за нововъзникващи терапии като ваксини.

Ако мислите за алтернативна терапия за рак на простатата, вземете фактите – от наличните видове терапия, за да разговаряте с Вашия лекар за избора си.

Една богата на ликопен диета изглежда намалява риска от рак на простатата. Получете кратък преглед на доказателствата от Сдружението за рака. Тази връзка ще ви отведе до своя уеб сайт.

Какво е на хоризонта за изследване на рака на простатата? Научете защо изучаването на гените може да доведе до лечение на рак на простатата.

Рой Банкс открива, че веднъж годишно лечение с хормонална терапия за рака на простатата работи, за да запази рака в ремисия. Открийте дали тази терапия е подходяща за Вас.

Прост списък с неща, които можете да направите след лечение на рак на простатата, за да помогнете за ускоряването на възстановяването. Открийте повече.

Научете за клиничните проучвания за рак на простатата. След това проверете сайтовете, избрани от лекарите, които предлагат информация и услуги, за да ви помогнат да определите дали клиничното изпитване може да е точно за вас.