Пропранолол (орален път)

Дозирането

Пропусната доза

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Вашата доза може да се наложи да бъде променена няколко пъти, за да разберете какво работи най-добре за Вас.

Това лекарство трябва да е снабдено с ръководство за медикаменти и указания за пациента. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

В допълнение към употребата на това лекарство, лечението на Вашето високо кръвно налягане може да включва контролиране на теглото и промени в видовете храни, които ядете, особено храни с високо съдържание на натрий (сол). Вашият лекар ще ви каже кои от тези неща са най-важни за Вас. Трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да промените диетата си.

Много пациенти, които имат високо кръвно налягане, няма да забележат признаци на проблема. Всъщност, много хора могат да се чувстват нормално. Много е важно да приемате лекарството точно както е указано и да спазвате назначенията си при лекаря си, дори и да се чувствате добре.

Не забравяйте, че това лекарство няма да излекува високото ви кръвно налягане, но го помага да се контролира. Трябва да продължите да го приемате според указанията, ако очаквате да намалите артериалното си налягане и да го спрете. Може да се наложи да вземете лекарство за високо кръвно налягане за остатъка от живота си. Ако не се лекува високо кръвно налягане, това може да доведе до сериозни проблеми като сърдечна недостатъчност, заболяване на кръвоносните съдове, инсулт или бъбречно заболяване.

Поглъщайте дългодействащите орални капсули цели. Не ги дъвчете, не ги смачквайте и не ги отваряйте.

съхранение

Капсулите с удължено освобождаване на пропранолол трябва да се приемат преди лягане (10:00). Това лекарство може да се приема със или без храна. Все пак трябва да го следвате по един и същ начин.

Измерете концентрирания перорален разтвор Intensol ™ с капкомера, който се доставя с опаковката. Можете да разбъркате концентрирания разтвор с вода, сок, сода, ябълково или пудинг, за да улесните преглъщането му, а след това веднага сменете сместа.

Измерете оралната течност с дозиращата спринцовка, която се доставя с опаковката. Тя трябва да се прилага директно в устата на детето, по време на или веднага след хранене или кърмене. Може да се смесва с малко количество мляко или плодов сок и да се дава с бебешка бутилка. Не разклащайте преди употреба.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Изхвърлете всички неизползвани Hemangeol ™ след 2 месеца.