Отказване от тютюнев дим: пушене и дъвчене на тютюн

Диабетни тенденции

O’Brien треньори и ръководи хора с диабет, за да могат да управляват ежедневната си грижа. Голяма част от работата й е да учи хората как да проверяват кръвната си захар, да намерят целевата кръвна захар и да създадат план за хранене, който помага да се запазят нивата на захарта стабилни.

Ако наскоро сте диагностицирани или дори сте имали диабет известно време, може би вече знаете колко важно е да тествате кръвната си захар и да следите резултатите. Но го правиш ли?

Много хора, които разберат, че имат диабет тип 2, си мислят: “Е, поне не е” лошият “вид диабет [тип 1]. Но те все още трябва да тестват. Диабетът тип 2 е също толкова сериозен, колкото и тип 1 “, казва О’Брайън.

Необходимостта да тествате кръвната си захар никога не изчезва, казва тя. – Трябва да се държиш с него всеки ден.

Също толкова важно, колкото и тестовете, трябва да знаете какво означават резултатите и как да ги използвате, казва О’Брайън. Тестовете ви помагат да научите как се влияе кръвната ви захар от това, кога, колко и колко ядете, нивото на стрес и колко активност получавате.

И така, какви неща трябва да търсите, когато тествате кръвната си захар?

Потърсете модели “, казва О’Брайън:” Ако кръвната Ви захар винаги е висока преди обяд, погледнете какво сте имали за закуска. Може би трябва да направите някои промени.

Не е нужно да се опитвате да разберете всичко това сами. Можете да работите със собствения си преподавател по диабет или диетолог, за да създадете план, който да работи за вас. Посъветвайте се с Вашия лекар, за да ви помогне да го намерите, или се обърнете към местната болница.

Не е нужно да следвате строга диета. Фокусирайте се върху здравословното хранене “, казва О’Брайън.” Няма “добра храна” или “лоша храна” за диабет. Научете за количеството въглехидрати в различните храни. След това тествайте кръвната си захар, за да видите как различните храни и количества храни влияят на кръвната Ви захар.