съотношение-халоперидол

Пациенти в старческа възраст с психоза, свързана с деменция, лекувана с атипични антипсихотични лекарства, са с повишен риск от смърт в сравнение с плацебо. Въпреки че причините за смъртта в клиничните проучвания варират, повечето от смъртните случаи изглежда са сърдечно-съдови (напр. Сърдечна недостатъчност, внезапна смърт) или инфекциозни (напр. Пневмония) в природата. Наблюдавателните наблюдения показват, че антипсихотичните лекарства могат да увеличат смъртността. От тези проучвания не е ясно до каква степен резултатите от смъртността могат да бъдат приписани на антипсихотичното лекарство, в сравнение с характеристиките на пациента. Халоперидол не е одобрен за лечение на пациенти с психоза, свързана с деменция.

Използва се за съотношение – халоперидол

Терапевтичен клас: Антипсихотични

Фармакологичен клас: Допаминов антагонист

Химически клас: бутирофенон

Haloperidol се използва също така за лечение на тежки поведенчески проблеми (напр. Агресивно, импулсивно поведение) или хиперактивност при деца, които вече са били лекувани с психотерапия или други лекарства, които не са работили добре.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Преди употреба на съотношение-Haloperidol

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на халоперидол при деца под 3-годишна възраст. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на халоперидол при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, по-възрастните жени са по-склонни да имат страничен ефект, наречен тардивна дискинезия, а пациентите в старческа възраст са по-склонни да имат проблеми със сърцето, свързани с възрастта, което може да наложи корекция на дозата при пациенти, приемащи халоперидол.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи халоперидол. Той може да не е специфичен за Ratio-Haloperidol. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Това е особено важно за пациенти в напреднала възраст, тъй като те могат да реагират много силно на това лекарство.

За пациенти, приемащи течната форма на това лекарство

Продължете да приемате това лекарство за цялото време на лечението. Понякога халоперидол трябва да се приема няколко дни до няколко седмици, преди да се достигне пълният му ефект.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Правилно използване на халоперидол

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Вашият лекар трябва да проверява напредъка ви при редовни посещения, особено през първите няколко месеца от лечението с това лекарство. Количеството халоперидол, което приемате, може да бъде променено, за да отговори на нуждите на Вашето състояние и да предотврати странични ефекти.

Не спирайте приема на това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която приемате, преди да се спрете напълно. Това ще позволи на тялото ви да се адаптира и да ви помогне да избегнете влошаване на Вашето медицинско състояние.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които ви карат да сте сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за алергии или настинки, успокоителни средства, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за гърчове или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да доведе до замайване, сънливост или по-малко бдителност, отколкото обикновено, особено когато количеството на лекарството се повиши. Дори ако приемате халоперидол преди лягане, може да се почувствате сънливи или по-малко бдителни за появата. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Предпазни мерки при използване на съотношение-халоперидол

Може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се изправите от легнало или седнало положение. Възможно е да помагате бавно. Ако този проблем продължи или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Това лекарство често ще ви накара да се потите по-малко, което ще доведе до повишаване на телесната ви температура. Внимавайте да не прегрявате по време на тренировка или горещо време, докато приемате това лекарство, тъй като прегряването може да доведе до топлинен удар. Също така, горещите вани или сауни може да ви накарат да се почувствате замаяни или припаднали, докато използвате това лекарство.

Халоперидол може да предизвика кожата ви да бъде по-чувствителна към слънчевата светлина, отколкото обикновено. Излагането на слънчева светлина, дори за кратки периоди от време, може да причини кожен обрив, сърбеж, зачервяване или друго обезцветяване на кожата или тежко слънчево изгаряне. Когато започнете да приемате това лекарство

Ако имате тежка реакция от слънцето, консултирайте се с Вашия лекар.

Халоперидол може да причини сухота в устата. За временно облекчение използвайте бонбони без захар или смола, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче устата Ви продължава да се чувства сухо повече от 2 седмици, консултирайте се с Вашия лекар или зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и гъбични инфекции.

Свържете се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако имате гръдна болка или дискомфорт, бърз сърдечен ритъм, затруднено дишане или треска и втрисане. Това може да са симптоми на много сериозен проблем със сърцето ви.

Това лекарство може да причини тардивна дискинезия (нарушение на движението). Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате някой от следните симптоми по време на приема на това лекарство: устните на гърлото или пукването, подуване на бузите, бързи или подобни на червеи движения на езика, неконтролирани дъвчащи движения или неконтролирани движения на ръцете и крака.

Съотношение-халоперидолови нежелани реакции

халоперидол

Спрете да приемате това лекарство и незабавно да се консултирате с Вашия лекар, ако имате някой от следните симптоми при употребата на това лекарство: конвулсии (гърчове), затруднено дишане, бързо сърцебиене, висока температура, високо или ниско кръвно налягане, повишено изпотяване; Загуба на контрол на пикочния мехур, силна мускулна скованост, необичайно бледа кожа или уморяемост. Те могат да бъдат симптоми на сериозно състояние, наречено невролептичен малигнен синдром (НМС).

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Деменция халоперидол, Haldol, Haldol Decanoate, такрин, Cognex, ерголоидни мезилати

Психоза халоперидол, халдол, прохлорперазин, комзазин, хлорпромазин, торазин

ICU ажитация лоразепам, Ativan, диазепам, валиум, халоперидол, Haldol

Гадене / Повръщане прометазин, лоразепам, хидроксизин, Ativan, ондансетрон, Zofran