Бързи съвети: да останете активни в горещо време – да започнете

Лятото е страхотно време за активност. Дори и да живеете там, където то се затопля или влажно, има начини да останете във форма през цялата година. Но не забравяйте да вземете предпазни мерки, когато сте активни навън.

Пии много вода. Това е много важно, когато е горещо и когато правите интензивно упражнение; Не тренирайте толкова силно, когато е горещо. Направете почивка на почивка. Упражнявайте се по-бавно от обикновено или за по-кратко време; Останете на сянка, когато можете; Избягвайте да се упражнявате през най-горещите часове на деня; Носете светло оцветени, дишащи дрехи; Следете за признаци на изтощение на топлината, като гадене, замаяност, спазми и главоболие. Ако забележите някакви признаци, незабавно спирайте активността си, охладете се и пийте течности.

Бъдете внимателни, когато тренирате при температури от 27 ° C до 29 ° C. Намерете сянка, правете редовни почивки и пийте много течности; Експертите съветват да бъдете изключително внимателни между около 29 ° C (29 ° C) и 91 ° F (32.8 ° C); Условията се считат за изключително опасни при температури над 32 ° С.

Ако температурата е по-ниска от 27 ° C, обикновено можете да работите навън, без да вземате допълнителни предпазни мерки. Това зависи от това колко сте активни вече и как се използва за горещото време.

Но по всяко време, когато упражнявате, е добре да приемете тези нормални предпазни мерки

Когато температурата надвиши 27 ° C, помислете за топлината и влажността. И двата ви излагат на риск от заболявания, свързани с топлината. Колкото по-горещо или по-влажно е, толкова по-голям е рискът. Например, ако влажността е 60% (умерена)

Когато е по-влажна, трябва да внимавате при още по-ниски температури. По-високата влажност може да накара тя да се чувства по-горещо, тъй като тялото ви не може да се охлади и от изпотяване. Това ви поставя в по-голям риск от заболяване. За повече информация вижте уеб сайта www.nws.noaa.gov и потърсете “топлинен индекс”.

По-възрастните и децата са изложени на по-висок риск от свързани с топлината заболявания и трябва да бъдат изключително предпазливи. Напомнете на децата да пият много течности преди, по време и след работа.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …