Prilosec otc

Терапевтичен клас: Инхибитор на секрецията на стомашна киселина

Приложения за Prilosec OTC

Фармакологичен клас: Инхибитор на протонната помпа

Омепразол се използва също за лечение на синдром на Zollinger-Ellison, състояние, при което стомаха произвежда твърде много киселина.

Омепразол се използва също и за лечение на диспепсия, състояние, което причинява зачервяване на стомаха, изгаряния, изгаряния на сърцето или лошо храносмилане.

В допълнение, омепразол се използва за предотвратяване на кървене от горната част на стомашно-чревния тракт при тежко болни пациенти.

Омепразол е инхибитор на протонната помпа (PPI). Тя действа чрез намаляване на количеството киселина, произвеждано от стомаха.

Това лекарство е на разположение както на извънборсовото (OTC), така и с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Преди да използвате Prilosec OTC

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до момента, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на омепразола при деца на възраст от 1 до 16 години. Безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 1 година.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на омепразола при пациенти в старческа възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи омепразол. Той може да не е специфичен за Prilosec OTC. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Ако използвате това лекарство без рецепта, следвайте инструкциите на етикета на лекарството.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Вземете капсули от омепразол или капсули със забавено освобождаване преди хранене, за предпочитане сутрин. Таблетките омепразол могат да се приемат с храна или на празен стомах. Вземете омепразол на прах за перорална суспензия на празен стомах, поне 1 час преди хранене. За пациентите, които получават непрекъснато хранене през тръба, храненето трябва временно да се спре около 3 часа преди и 1 час след прилагането на омепразол прах за перорална суспензия.

Може да отнеме няколко дни, преди това лекарство да започне да облекчава стомашната болка. За да се облекчи тази болка, антиацидите могат да се приемат с омепразол, освен ако Вашият лекар не ви е казал да не ги използвате.

Ако приемате това лекарство за лечение на язва, която е свързана с инфекция с H. pylori, приемете заедно с антибиотици (напр. Амоксицилин, кларитромицин) по едно и също време на деня.

Поглъщайте капсулите и таблетните форми на омепразол цели. Не отваряйте капсулата. Не разтрошавайте, не пречупвайте или дъвчете капсулата или таблетката.

Ако не можете да поглъщате капсулите забавено освобождаване на омепразол, можете да я отворите и да поръсите пелетите, съдържащи се в капсулата, на една супена лъжица ябълка. Тази смес трябва да се погълне веднага с чаша студена вода. Ябълката не трябва да е гореща и трябва да е достатъчно мека, за да бъде поглъщана без дъвчене. Не дъвчете или смачквайте пелетите.

Правилното използване на омепразол

За да използвате праха за перорална суспензия

Да се ​​използва пероралната суспензия с забавено освобождаване

Ако използвате пероралната суспензия с забавено освобождаване с назогастрална или стомашна тръба

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Предпазни мерки при използване на Prilosec OTC

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка на Вас или Вашето дете при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате. Може да са необходими кръвни, уривни и други лабораторни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти. Ако състоянието на вашето дете или Вашето дете не се подобри или ако се влоши, се консултирайте с Вашия лекар.

Кажете на Вашия лекар, ако вие или вашето дете имате азиатски роднини, като филипински, китайски, японски, корейски или тайвански. Може да се нуждаете от по-ниска доза от това лекарство за лечение на ерозивен езофагит.

Това лекарство понякога се прилага заедно с други лекарства за лечение на язви. Уверете се, че разбирате за рисковете и правилното използване на всяко друго лекарство, което вашият лекар Ви дава заедно с омепразол.

Омепразол може да причини сериозен тип алергична реакция, когато се използва при пациенти, лекувани с антибиотици. Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако вие или Вашето дете имате сърбеж, дишане или поглъщане, или подуване на ръцете, лицето или устата, докато вие или Вашето дете използвате това лекарство.

Може да възникне атрофичен гастрит (възпаление в стомаха), особено ако приемате това лекарство за дълго време. Говорете с Вашия лекар, ако вие или Вашето дете имате притеснения за това.

Prilosec извънборсови странични ефекти

Prilosec OTC (омепразол)

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате треска, болка в ставите, кожен обрив, подуване на тялото, краката или глезените или необичайно повишаване на теглото след приема на това лекарство. Това може да са симптоми на остър интерстициален нефрит.

Приемането на това лекарство за дълго време може да затрудни тялото ви да абсорбира витамин В12. Кажете на Вашия лекар, ако вие или Вашето дете имате загриженост относно недостига на витамин В12.

При употребата на това лекарство самостоятелно или заедно с антибиотици може да се наблюдават сериозни стомашни състояния. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате повече от един от следните симптоми: коремни или стомашни спазми, подуване на корема, воднисти и тежки диария, които понякога могат да бъдат кървави, повишена температура, гадене или повръщане или необичайна умора или слабост.

Това лекарство може да увеличи риска от фрактури на бедрото, китката и гръбначния стълб. Това е по-вероятно, ако сте на 50 години и по-големи, ако получавате високи дози от това лекарство или го използвате за една или повече години.

Това лекарство може да причини хипомагнезиемия (нисък магнезий в кръвта). Това е по-вероятно да се случи, ако приемате това лекарство повече от една година или ако приемате това лекарство заедно с дигоксин (Lanoxin®) или някои диуретици или “хапчета за вода”. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате конвулсии (гърчове), бърза, състезателна или неравномерна сърдечна дейност, мускулни спазми (тетани), тремор или необичайна умора или слабост.

Не спирайте приема на това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар или ако не сте го казали от Вашия лекар.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Може да се наложи да преустановите употребата на това лекарство няколко дни, преди да имате медицински изследвания.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта (напр. Атазанавир, нелфинавир, Reyataz®, Viracept®) или лекарства без рецепта (извънборсови) и билкови (напр. Жълт кантарион) или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност OTC Над брояча

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

ГЕРБ омепразол, пантопразол, Nexium, ранитидин, Prilosec, Protonix, фамотидин, Zantac, Dexilant, лансопразол, езомепразол, Prevacid

Храносмилателни нарушения омепразол, ранитидин, Prilosec, фамотидин, Zantac, калциев карбонат, Pepcid, магнезиев оксид, натриев бикарбонат, циметидин, Mylanta, Tagamet