Скрининг на рак на простатата (pdqto): скрининг [] – за това резюме на pdq

За PDQ

Няма доказателства, че можете да предотвратите рак на простатата. Но може да сте в състояние да намалите риска; Диетата, която помага за поддържането на здравословно тегло, може да намали риска от рак на простатата. Обществото за рака препоръчва; Ограничаване на храната с високо съдържание на мазнини; Намаляване на червените меса, особено на преработените меса, като например хот-дога, болонята и определено месо за обяд; Яжте пет или повече порции плодове и зеленчуци на всеки; Здравословно хранене също включва хляб, зърнени храни, ориз, тестени изделия и боб …

PDQ е услуга на. Тя е част от Националните здравни институти (NIH). NIH е център на федералното правителство за биомедицински изследвания. Обобщенията на PDQ се основават на независим преглед на медицинската литература. Те не са политически изявления на НИХ или НИХ.

Цел на това резюме

Това обобщение на информацията за рак на PDQ съдържа текуща информация за скрининг на рак на простатата. Целта му е да информира и подпомага пациентите, семействата и лицата, които се грижат за тях. Тя не дава официални указания или препоръки за вземане на решения относно здравните грижи.

Рецензенти и актуализации

Редакционните съвети написват резюметата за информация за рак на PDQ и ги актуализират. Тези съвети са съставени от експерти по лечение на рак и други специалности, свързани с рака. Обобщенията се преглеждат редовно и се правят промени, когато има нова информация. Датата на всяко резюме (“Последна промяна на датата”) е датата на последната промяна.

Информацията в това резюме на пациента е взета от здравната професионална версия, която се преглежда редовно и се актуализира според нуждите от Редакционния съвет за пресяване и профилактика на PDQ.

Информация за клиничното изпитване

Клинично изпитване е проучване, което отговаря на научен въпрос, като например дали едно лечение е по-добро от другото. Проучванията се основават на минали изследвания и на наученото в лабораторията. Всяко проучване отговаря на някои научни въпроси, за да намери нови и по-добри начини да помогне на пациентите с рак. По време на клиничните проучвания за лечение се събира информация за ефектите на новото лечение и колко добре функционира. Ако едно клинично проучване покаже, че новото лечение е по-добро от това, което се използва в момента, новото лечение може да стане “стандартно”. Пациентите може да помислят за участие в клинично изпитване. Някои клинични проучвания са отворени само за пациенти, които не са започнали лечение.