Рефрактерна епилепсия: причини, симптоми, лечение и др

Ако лекарят ви каже, че имате рефрактерна епилепсия, това означава, че лекарството не води до контрол на припадъците Ви. Може да чуете състоянието, наречено с други имена, като например неконтролирана, неприложима или употребявана от наркотици епилепсия.

Времевите лобови или психомоторни припадъци се причиняват от анормална електрическа активност в област на мозъка, известна като времевият лоб, който седи точно над ухото ви. Тази анормална активност води до временни промени в движението, усещането или автономната функция (като сърдечен ритъм и слюноотделяне). Лице, което изпитва припадък, може да остане бдително (обикновено изземване) или да загуби съзнание (сложен припадък); Тези пристъпи могат да бъдат предизвикани от множество фактори, от травмата на главата до високата …

Епилепсията е медицинското име за това, че има пристъпи отново и отново, когато няма ясна причина. При епилепсия, мозъка ви има внезапно избухване на електрическа активност. Когато това се случи, може да започнете да треперите, без да можете да го контролирате. Може да изчезнат или просто да спрат да се движат и да загубят съзнанието за обкръжението ви. Припадъците може да продължат няколко секунди или няколко минути.

Вашият лекар може да изпробва някои неща, за да ви помогне да контролирате гърчовете си. Например, той може да опита различни комбинации от наркотици.

Вашият лекар може също така да постави под кожата си устройство, което изпраща електрически сигнали към една от нервите ви, наречена вулгарен нерв. Това може да намали броя на гърчовете, които получавате.

Хирургията, която премахва част от мозъка, която причинява гърчове, също може да бъде опция.

При всяко от тези лечения може да се наложи да приемате епилепсия през целия си живот.

Естествено е да се чувствате неспокойни, когато лекарят ви каже, че вашата епилепсия не се подобрява с лекарството, което приемате сега. Не е нужно да го правите сами. Важно е да се свържете със семейството и приятелите си, за да получите емоционалната подкрепа, от която се нуждаете. Може да искате да се присъедините към група за поддръжка, така че да можете да разговаряте с други хора, които минават през същите неща, които сте вие.

Епилепсията може да започне от всяка възраст, а понякога и в семейства. В около половината от всички случаи лекарите не знаят защо се случва това.

Понякога сериозното нараняване на главата причинява епилепсия, например, от автомобилна катастрофа. Вашето дете може да развие епилепсия от сериозна инфекция, като менингит. При възрастен мозъчен тумор или инсулт може да доведе до епилепсия.