Ретроградна еякулация и лекарства

Ретроградната еякулация обикновено не изисква лечение освен ако не пречи на плодовитостта. В такива случаи лечението зависи от основната причина. Лекарствата могат да работят за ретроградна еякулация, причинена от увреждане на нервите. Това може да се дължи на диабет, множествена склероза, някои операции и други условия и лечения.

Лекарствата обикновено няма да помогнат, ако ретроградната еякулация се дължи на операция, която причинява постоянни физически промени в анатомията ви. Примерите включват хирургия на врата на пикочния мехур и трансуретрална резекция на простатата.

Ако Вашият лекар мисли, че лекарствата, които приемате, може да повлияят на способността Ви да се еякулира нормално, той или тя може да ви накарат да спрете да ги приемате за определен период от време. Лекарствата, които могат да причинят ретроградна еякулация, включват някои лекарства за нарушения на настроението и алфа-блокери – лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане и някои състояния на простатата.

Лекарствата за лечение на ретроградна еякулация са лекарства, използвани предимно за лечение на други състояния. Те включват

безплодие

Тези лекарства помагат за поддържането на затворения мускул на врата на пикочния мехур при еякулация. Въпреки че те често са ефективно лечение за ретроградна еякулация, всички тези лекарства могат да причинят нежелани реакции. Някои от нежеланите реакции са незначителни, но други могат да бъдат по-сериозни

Ако имате ретроградна еякулация, най-вероятно ще се нуждаете от лечение, за да получите бременността на партньора си. За да постигнете бременност, трябва да еякулирате достатъчно сперма, за да пренесете спермата във вагината на партньора си и в матката.

Ако лекарството не ви позволява да се еякулира спермата, най-вероятно ще се нуждаете от процедури за безплодие, известни като технологии за асистирана репродукция, за да получите бременността на партньора си. В някои случаи спермата може да бъде възстановена от пикочния мехур, обработена в лабораторията и използвана за оплождане на партньора ви (вътрематочно осеменяване). Понякога може да са необходими по-напреднали техники за асистирана репродукция. Много мъже с ретроградна еякулация могат да накарат партньорите си да бременят, след като потърсят лечение.