Рестриктивна хирургия за отслабване

Варнада Карием-Норууд, М; На 28 август 2014 г.

Рестриктивните операции са операциите, които най-често се използват за намаляване на теглото. Приемането на храна се ограничава чрез създаване на малка торбичка в горната част на стомаха, където храната влиза от хранопровода. Първоначално торбичката държи около 1 унция храна и се разширява до 2-3 унции с течение на времето. Долният изход на торбичката обикновено има диаметър около 1/4 инча. Малкият изход забавя изпразването на храната от торбичката и предизвиква усещане за пълнота, така че да ядете по-малко.

Известна също като “заплитане на стомаха”, вертикалната лентова гастропластика (или VBG) е често използвана ограничителна операция за отслабване. По време на процедурата се използват както лента, така и скоби, за да се създаде малка капсула от стомаха.

По време на образуването на стомашна лента една лента, изработена от специален материал, се поставя около стомаха близо до горния край, създавайки малка торбичка и тесен проход в по-големия остатък на стомаха.

Рисковете, свързани със стомашната лента, са подобни на рисковете, свързани с VBG.

След рестриктивна операция обикновено можете да ядете само една четвърт до половин чаша храна, без да причинявате дискомфорт или гадене. Течностите са ограничени до малки глътки и не трябва да се включват при хранене, тъй като новият по-малък стомах може да не е достатъчно голям, за да задържа течност и храна едновременно. Също така, храната трябва да бъде добре сдъвкана. За повечето хора способността да се яде голямо количество храна наведнъж се губи. Поради това е необходимо да ядете няколко (8-10) малки хранения през целия ден, за да получите достатъчно хранителни вещества.

Ерозията на лентата, използвана за създаване на кутията на стомаха; Разбивка на основната линия, използвана за създаване на кутията на стомаха; Изтичане на стомашни сокове в корема, изискващи спешна операция; При много малък брой хора, които получават операцията (по-малко от 1%), може да се появи инфекция или смърт от усложнения.

SOURCE

Национални институти по здравеопазване.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …