Рак на простатата, въпроси за Вашия лекар

Отиването на лекар, когато имате сериозно заболяване, може да бъде смущаващо. Може да се почувствате претоварени и да забравите да зададете въпроси, които са важни. Винаги е добра идея да знаете какво да попитате предварително и да си водите бележки, докато сте с лекаря. Някои от въпросите по-долу може да ви заслужат. Отпечатайте тази страница и я вземете при следващата ви среща.

Ако току-що сте научили, че вие ​​или любим човек имате напреднал рак на простатата, може да имате много въпроси и притеснения. Като отделите време, за да проучите състоянието си, предприехте добра първа стъпка. Ето отговори на най-често срещаните въпроси. След като разгледате тези отговори, кликнете върху други статии в това ръководство, за да намерите подробна информация за лечения, нежелани реакции и други въпроси, които засягат вас и вашето семейство.

2. Какви са разходите, ползите и рисковете от моите възможности за лечение?

3. Какви странични ефекти могат да очакват от лечението и колко дълго ще продължат?

4. Има ли нещо, което мога да направя, за да се боря срещу потенциалните странични ефекти?

5. Ще има ли нужда от специална помощ от моя съпруг или приятел по време на лечението?

6. Какви са шансовете, че това лечение ще помогне да се контролира по-нататъшното разпространение на рака?

7. Можете ли да ме свържете с други пациенти, които са получили лечението, което сте препоръчали за мен?

8. В допълнение към получаването на препоръчаното лечение, какво друго да направя, за да остана възможно най-здравословен?

9. Ако това лечение не успее да контролира по-нататъшното разпространение на рака, съществуват ли други стандартни възможности за лечение?

10. Мога ли да бъда добър кандидат за клинични изпитвания и ако да, как мога да разбера повече за тях?

 10 Въпроси