Предотвратяване на анафилаксия

Тенденции при алергии

Ако сте алергични към ужилвания от насекоми или някоя от храните, които са чести причини за анафилаксия или ако някога сте имали анафилактична реакция

Научете повече за анафилаксията

Основи

Симптоми

Диагностика и лечение

Предотвратяване

ИЗТОЧНИЦИ

Съвместна работна група по параметрите на практиката: “Диагностика и управление на параметъра” Анафилактична практика: актуализация през 2010 г. ”

Академия по алергия, астма и имунология: “Анафилаксия”.

Посъветвайте се с Вашия лекар как да избягвате алергените си и какво да правите, ако имате алергична реакция, особено тежка реакция; Кажете на своите доставчици на здравни услуги, включително вашия зъболекар, за вашите алергии, преди да приемете каквито и да е лекарства, особено инжекции; Винаги оставайте в кабинета на лекаря си цялото време, което лекарят Ви казва, след като сте получили инжекция. Отчетете всяка необичайна реакция незабавно. Носете гривна или висулка с Медиен сигнал, която позволява на другите да знаят за вашите алергии; Ако сте алергични към ужилвания от насекоми, носете защитно облекло, когато сте навън. Избягвайте лъскави дрехи или бижута, които могат да привличат насекоми и да покрият захарни напитки; Ако сте алергични към някоя храна, бъдете уверени в търсенето на подробна информация от производителите на храни, персонала на ресторанта и домакините на вечерята за съставките; Съхранявайте две комплекти за инжектиране на епинефрин с вас по всяко време и лесно достъпни. Уверете се, че семейството, приятелите и колегите ви знаят как да използват комплекта, ако имате реакция. Не се колебайте да използвате епинефринния автоинжектор, ако започнете да показвате някакви симптоми на анафилаксия. Използването на автоматичния инжектор като предпазна мярка няма да ви навреди; Ако лицето, изложено на риск, е дете, уверете се, че учителите на детето, родителите на приятелите и всички други лица, които се грижат за тях, знаят как да използват комплекта за деца в случай на спешност и че комплектът е винаги с детето и е на разположение винаги; Познайте симптомите на тежката реакция и стигнете до епинефрин, ако мислите, че започвате да показвате признаци на едно. Не се колебайте да използвате епинефрин, ако подозирате, че имате анафилактична реакция. Изчакането на изстрела е ключов проблем при пациенти с лоши резултати; Уверете се, че вашият епинефрин е актуален и не е изтекъл. Епинефринът обикновено има едногодишен срок на годност; Попитайте алерголог, ако можете да получите десенсибилизираща терапия за нарушения алерген. Тази терапия е достъпна за ужилвания от насекоми и лекарства като пеницилин, когато е подходящо.

MedlinePlus Медицинска енциклопедия: “Анафилаксия”.