Бързи планове за загуба на тегло: това, което трябва да знаете

Ние сме предупредени за тях отново и отново. И все пак всяка година несметен брой хора залагат на надеждите си за бързи планове за загуба на тегло.

Докато тези диети могат да предизвикат първоначална загуба на тегло, експертите казват, че вашите фантазии за бикини най-вероятно скоро ще приключат – и може да се окажете в по-лошо състояние, отколкото преди да започнете.

“Причината, поради която тези диети работят, е, че те строго ограничават калориите, така че в мига, в който спрете плана и започнете да ядете нормално, вие сте предназначени да спечелите цялата тежест”, казва диетолога Синди Мур, говорител на Диетичната асоциация и директор На храненето в клиниката Кливланд.

В това отношение тя казва, че почти всеки бърз план за отслабване има вграден механизъм на неуспех. Но тъй като повечето диетолози се обвиняват, когато се връщат парите, те могат бързо да се хванат на следващата бърза тежест за загуба на тегло.

“Те продължават да мислят, че успехът е точно зад ъгъла и че той се крие в следващата диета, следващата мода, следващия експерт с нов отговор. Но ако основният хранителен план не е здравословна диета, която можете да следвате за цял живот, има Няма начин да постигнете трайни резултати “, казва Гини Холанд, диетолог в медицинския център на Нюйоркския университет.

Още по-важно: Колкото повече време прескачате и изключвате всеки бърз план за отслабване, толкова по-далеч може да получите от постигането на целите си за отслабване.

Има известни доказателства, които показват, че всеки път, когато отслабнете и я възстановите, метаболизмът ви се променя така, че да стане по-трудно да отслабнете следващия път “, казва Пам Биркенфелд, диетолог и регистриран диетолог на Медицински център на Университета Насау в Източна поляна, Ню Йорк. Тя също е по-лесна за пускане на паунда, след като сте загубили някои, казва тя.

Още по-голямо безпокойство: Проучване, представено на годишната среща на Сърдечната асоциация в началото на 2003 г., показало, че йо-йо диета – загуба и натрупване на тегло отново и отново – може да увеличи драстично риска от сърдечни заболявания, особено сред жените.

Според изследователите от здравната система на Университета в Мичиган тяхното малко, но значително проучване на 16 жени в постменопауза установява, че тези, които са загубили и спечелили 10 килограма пет или повече пъти през живота си, са имали увеличение на кръвоносните проблеми, свързани със сърдечни заболявания. Въпреки че лекарите не могат да кажат защо, смятат, че има връзка.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …