Белодробна емболия-причина

Белодробната емболия се причинява от блокирана артерия в белите дробове. Най-честата причина за такова запушване е кръвен съсирек, който се образува в дълбока вена в крака и се придвижва до белите дробове, където се задържа в по-малка белодробна артерия.

Симптомите на туберкулозата варират от липса на симптоми (латентна туберкулоза) до симптоми на активно заболяване. Всъщност, може би дори не сте наясно, че имате латентна ТБ инфекция, докато не се разкрие чрез кожен тест, може би по време на рутинна проверка; Ако имате активна болест на ТБ, може да имате тези симптоми; Общо усещане за усещане за умора; Кашлица, вероятно с кървава муку; Fatigu; Недостиг на дишане; Тегло los; Ниско качество; Нощно …

Понякога се образуват кръвни съсиреци във повърхностните вени. Но тези съсиреци рядко водят до белодробна емболия.

В редки случаи белодробната емболия може да бъде причинена от други вещества, включително

Малки маси от инфекциозен материал; Мазнина, която може да се освободи в кръвообращението след някои видове фрактури на костите, хирургия, травма или тежки изгаряния; Въздушни мехурчета или вещества, които се вливат в кръвта от травма, хирургия или медицински процедури; Тумори, причинени от бързо растящи ракови клетки.