Белодробна емболия – друго лечение

Някои хора не могат да приемат антикоагуланти или продължават да развиват кръвни съсиреци въпреки приемането на лекарствата. Ако хирургията или лекарствата не са опции, могат да се обмислят други методи за предотвратяване на белодробна емболия, като например филтър за вена кава.

В големия централен вена, който преминава през корема, може да се вмъкне филтър за венге кава и да се върне кръвта от тялото към сърцето (вена кава). Този филтър може да предотврати образуването на кръвни съсиреци в краката или таза на вените на белите дробове и сърцето. Тези филтри могат да бъдат постоянни или подвижни.

Финландските филтри обикновено не се препоръчват като първото лечение за белодробна емболия. Но те могат да се вземат предвид, ако вие

Филтрите с Vena cava могат да причинят сериозни здравословни проблеми, ако се счупят или блокират с един или повече кръвни съсиреци.

Не е доказано, че филтрите с Vena cava намаляват смъртността при хора с белодробна емболия. 3

Имате проблеми с приемането на антикоагулантно лекарство; Вашият антикоагулант не е действал достатъчно добре, за да намали риска от образуване на кръвни съсиреци.