ragwitek

Екстрактът от алерген на прашец от прасенца е направен от определени полени, които могат да причинят сезонни алергии (сенна хрема).

Екстрактът от алергени от прашец от ракообразни се използва, за да помогне на тялото ви да развие имунитет към определени полени, които могат да причинят симптоми на алергия като кихане, сърбеж и воднисти очи. Това лекарство е предназначено за употреба при възрастни до 65-годишна възраст.

Това лекарство няма да осигури незабавно облекчаване на симптомите на алергия.

Екстрактът от алерген от прашец на прасенца може също да се използва за цели, които не са изброени в това ръководство за медикаменти.

Не трябва да използвате това лекарство, ако имате неконтролирана астма или ако имате алергична реакция към лекарство от полена екстракт или алергична реакция, засягаща хранопровода.

Възможно е да не можете да използвате екстракт от алерген на прашец от рак, ако имате определени медицински състояния, като проблеми с дишането, сърдечни заболявания или високо кръвно налягане. Това лекарство също може да не е безопасно за Вас, ако приемате определени лекарства.

Екстрактът от алерген на прашец от прасенца може да причини тежка алергична реакция. Вашият лекар ще Ви даде първата доза и ще Ви наблюдава внимателно, за да сте сигурни, че нямате реакция.

Вашият лекар може също да предпише епинефрин (Epi-Pen), който да поддържа с вас, в случай че някога сте имали алергична реакция към екстракт от алерген на прашец от раген.

Спрете да приемате това лекарство и спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция: силно замайване, чувство, че може да изтече; Бързо сърцебиене, кашлица, стягане в гръдния кош, хрипове, затруднено дишане; Болка в стомаха, повръщане, диария; Уртикария, сърбеж, зачервяване (топлина, зачервяване или усещане за нервност); Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Не би трябвало да използвате екстракт от алерген на прашец от рак, ако някога сте имали алергична реакция към подобни лекарства за извличане на полена или ако имате

Тежка или неконтролирана астма; или

Анамнеза за алергична реакция, която засяга хранопровода (тръбата, която свързва устата и стомаха) и причинява киселини или проблеми с гълтането.

За да сте сигурни, че екстрактът от алергичен прашец от аляска е подходящ за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Проблеми с дишането

сърдечно заболяване

Неконтролирано високо кръвно налягане

Рани в устата, подути венци или други рани или раздразнения в устата

Ако приемате лекарства против депресия или мигренозно главоболие; или

Ако вземате лекарство за лечение на сърдечни проблеми, високо кръвно налягане или нарушение на простатата.

FDA за бременност категория В. Не е известно дали алергенният екстракт от прашец на ракенда ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Не е известно дали екстракт от алерген от прашец на ракетове преминава в майчиното мляко или ако може да навреди на кърменото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако кърмите бебе.

Не давайте това лекарство на лица на възраст под 18 години без медицински съвет.

Това лекарство не се използва при хора на възраст над 65 години.

Вашият лекар може да направи алергичен кожен тест или кръвен тест, за да сте сигурни, че сте алергични към специфичния прашец, съдържащ се в това лекарство.

Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не приемайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Вашият лекар може да поиска да даде първата си доза от това лекарство в клиника. Трябва да се наблюдавате внимателно най-малко 30 минути след като вземете първата си доза, за да сте сигурни, че нямате алергична реакция.

Екстрактът от алерген на прашец от лют червей е сублингвална таблетка, която се разтваря под езика ви. Не дъвчете таблетката и не я поглъщайте цяла.

За да вземете сублингвалната таблетка

Съхранявайте таблетката в блистерната опаковка, докато не сте готови да я приемете. Отворете опаковката и отлепете фолиото.

Използвайте сухи ръце, за да махнете таблетката и да я поставите в устата си.

Поставете сублингвалната таблетка под езика си и я оставете да се разтвори напълно.

Да не се поглъща най-малко 1 минута. Не яжте и не пийте нищо в продължение на поне 5 минути.

Измийте ръцете си след обработка на сублингвалната таблетка.

Дете, използващо екстракт от поленова ракия, трябва да бъде наблюдавано от възрастен, докато приемате това лекарство.

Екстрактът от алергени от прашец на ракия обикновено се приема веднъж дневно през целия алергичен сезон. За най-добри резултати, започнете да приемате това лекарство най-малко 12 седмици преди началото на алергичния сезон.

Вашият лекар може също да предпише епинефрин (Epi-Pen), който да поддържа с вас, в случай че някога сте имали алергична реакция към екстракт от алерген на прашец от раген.

Ако се нуждаете от орална хирургия или стоматологична работа или ако имате нараняване или инфекция в устата, може да се наложи да спрете употребата на това лекарство, докато лекува устата ви. Уведомете Вашия лекар, ако сублингвалните таблетки причиняват дразнене на устата.

Съхранявайте таблетките в блистерната опаковка на стайна температура, далеч от влага и топлина.

Вземете пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не вземайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Потърсете спешна медицинска помощ или обадете се на линия за помощ при отравяне на 1-800-222-1222.

Посъветвайте се с Вашия лекар преди да започнете каквото и да е ново лекарство или лечение, включително алергични снимки.

Екстрактът от алерген на прашец от прасенца може да причини тежка алергична реакция. Спрете приема на лекарството и спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция

Силни световъртеж или чувство на светлина (както може да изтече)

Бърз сърдечен ритъм

Болка в стомаха, повръщане, диария

Уртикария, сърбеж, зачервяване (топлина, зачервяване или усещане за нервност)

Кашлица, стягане в гърдите, хрипове, затруднено дишане; или

Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Ако спрете да приемате екстракт от алерген от прашец на амброзия след алергична реакция, не започвайте отново да приемате лекарството без съвет от Вашия лекар.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Тежко дразнене в устата или гърлото

Проблеми с дишането; или

Усещане за задушаване, болка в гърдите, проблеми с гълтането.

Честите нежелани реакции могат да включват

Изтръпване, изтръпване, сърбеж или подуване в устата

Подут език

Дразнене на гърлото; или

Сърбеж в ушите ви.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да съобщите за нежелани реакции на FDA на 1-800-FDA-1088.

Други лекарства могат да взаимодействат с екстракт от алерген на прашец от рак, включително рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

 Cerner Multum, Inc. Версия: 1.01. Дата на ревизия: 2014-06-18, 1:05:30 PM.