qnasl

Терапевтичен клас: противовъзпалителни

Използва се за QNASL

Фармакологичен клас: Адренален глюкокортикоид

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на беклометазона назален спрей при деца на 4-годишна възраст и по-големи. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 4 години.

Съответните проучвания, извършени досега, не са показали гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на беклометазон назален спрей при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да наложи повишено внимание при пациенти, приемащи беклометазон спрей за нос.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Преди да използвате QNASL

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи беклометазон. Той може да не е специфичен за QNASL. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство само според указанията. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Това лекарство се предлага с листовка за пациента. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Това лекарство се използва само в носа. Не я взимайте в очите или върху кожата си. Ако се появи на тези места, изплакнете веднага и се обадете на Вашия лекар.

За да използвате спрея

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте резервоара на стайна температура, далеч от топлина и директна светлина. Не замразявайте. Не съхранявайте това лекарство в кола, където може да бъде изложена на екстремна топлина или студ. Не пробивайте дупки в кутията или я хвърлете в огън, дори ако резервоарът е празен.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка на Вас или Вашето дете при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали вие или Вашето дете трябва да продължите да го използвате.

Ако симптомите на Вашето дете или детето Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, се консултирайте с Вашия лекар.

Правилно използване на беклометазон

Това лекарство може да увеличи риска от нежелани реакции в носа. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако вие или вашето дете имате кървава слуз, рани в носа, необясними кръвотечения или шумолене, когато дишате, докато използвате това лекарство.

Това лекарство може да причини млечница (вид гъбична инфекция) в носа или гърлото. Кажете на лекаря си незабавно, ако вие или вашето дете имате бели петна в гърлото или болка, когато ядете или преглъщате.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако по време или след лечението се появи замъглено зрение, затруднено четене или всяка друга промяна в зрението. Вашият лекар може да поиска от Вас или Вашето дете да проверите очите си от офталмолог (очен лекар).

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително ангиоедем и анафилаксия. Незабавно се обадете на лекаря си, ако започнете да имате подуване на лицето, устните, езика, гърлото, ръцете или краката, или ако имате проблеми с гълтането или дишането, докато използвате това лекарство.

Може да получите по-лесно инфекции, докато използвате това лекарство. Избягвайте да бъдете около хора, които са болни или имат инфекции като варицела или морбили или ако никога не сте имали тези инфекции. Това е особено важно за децата. Кажете на лекаря си веднага, ако мислите, че сте били изложени на варицела или морбили.

Това лекарство може да увеличи риска от надбъбречна жлеза, която е по-малко активна от нормалното. Надбъбречната жлеза прави стероиди за тялото ви. Това е по-вероятно за хора, които употребяват стероиди за дълго време или използват високи дози. Проверете незабавно Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате някой от следните симптоми: потъмняване на кожата, диария, замайване, припадък, загуба на апетит, умствена депресия, гадене, кожен обрив, необичайна умора или слабост или повръщане. Рядко може да се появят промени в менструалния цикъл, акне, пъпки или повишаване на теглото (мастни депозити) около лицето, шията и багажника, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да накара децата да растат по-бавно от нормалното. Това би накарало детето да не се натовари или да стане по-високо. Говорете с Вашия лекар, ако мислите, че детето Ви не расте правилно или имате въпроси.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Предпазни мерки при използване на QNASL

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

QNASL странични ефекти

QNASL (беклометазон назален)

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Алергичен ринит преднизон, прометазон, Zyrtec, флутиказон носал, лоратадин, флоназа, бендадрил, монтелукаст, цетиризин, силулайр, триамцинолон, кларитин, дексаметазон, дифенидрамин, метилпреднизолон, Фенгаран, Назонекс, фексофенадин, будезонид назален, Алегра, Декадрон, хлорфенирамин, Медрол Досепак , Азеластин назален