Privigen (имуноглобулин) използва, дозировка, странични ефекти

Какво представлява Privigen?

Privigen се използва като заместваща терапия за първична хуморална имунна недостатъчност (PI). Това включва, но не се ограничава до вродена агамаглобулинемия, обща вариабилна имунна недостатъчност (CVID), Х-свързана агамаглобулинемия, синдром на Wiskott-Aldrich и тежки комбинирани имунодефицити.

Privigen се използва също така за лечение на пациенти с хронична имунна тромбоцитопенична пурпура (ITP), за да се повиши броят на тромбоцитите.

Privigen може да се използва и за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Важна информация

Privigen може да причини кръвни съсиреци. Ако имате рискови фактори като сърдечни заболявания, проблеми с кръвообращението, употреба на естроген, анамнеза за кръвни съсиреци, ако сте на 65 или повече години, ако сте легнали на легло С помощта на катетър.

Спрете да използвате Privigen и незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате такива

Признаци на кръвен съсирек в мозъка – внезапна скованост или слабост (особено от едната страна на тялото), неразвито говорене, проблеми с зрението или равновесие

Признаци на кръвен съсирек в сърцето или белия дроб – болка в гърдите, бърза сърдечна честота, внезапна кашлица, хрипове, бързо дишане, кашляне на кръв; или

Преди да използвате Privigen?

Признаци на кръвен съсирек в крака – болка, подуване, затопляне или зачервяване на единия или на двата крака.

Privigen може също да навреди на бъбреците, особено ако вече имате бъбречно заболяване или ако използвате някои други лекарства. Много други лекарства (включително някои лекарства без рецепта) могат да бъдат вредни за бъбреците.

Посъветвайте се с Вашия лекар незабавно, ако имате признаци на бъбречен проблем, като подуване, бързо увеличаване на теглото и малко или никакво уриниране.

Пийте много течности, докато използвате Privigen, за да подобрите кръвообращението си и да поддържате правилното функциониране на бъбреците.

Не трябва да използвате Privigen, ако някога сте имали алергична реакция към имуноглобулин или ако имате имуноглобулин А (IgA) дефицит с антитяло на IgA.

Privigen може да навреди на бъбреците или да предизвика кръвни съсиреци. За да сте сигурни, че това лекарство е безопасно за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Сърдечни заболявания, проблеми с кръвообращението или нарушение на кръвоносни съдове

Анамнеза за инсулт или кръвен съсирек

Ако използвате естрогени (хапчета за контрол на раждаемостта или хормонозаместителна терапия)

заболяване на бъбреците

диабет

Сериозна инфекция, наречена сепсис

Хиперпротеинемия (прекалено много протеини в кръвта)

Парапротеинемия (абнормни протеини в кръвта)

Ако сте дехидратирани

Ако сте на 65 или повече години

Ако сте били легнали в леглото поради тежко заболяване; или

Ако използвате катетър.

Правителствена бременност категория C. Не е известно дали Privigen ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Как се прилага Privigen?

Вижте също: предупреждения за бременност и кърмене (по-подробно)

Не е известно дали имуноглобулинът преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмачето. Уведомете Вашия лекар, ако кърмите бебе.

Privigen се произвежда от човешка плазма (част от кръвта), която може да съдържа вируси и други инфекциозни агенти. Дарената плазма се изследва и лекува, за да се намали рискът от заразяване с инфекциозни агенти, но все още има малка вероятност тя да предава заболяването. Говорете с Вашия лекар относно рисковете и ползите от употребата на това лекарство.

Privigen се инжектира във вена чрез IV. Може да ви бъде показано как да използвате IV у дома. Не инжектирайте Privigen самостоятелно, ако не разберете напълно как да инжектирате и правилно да изхвърляте използваните игли, IV тръби и други предмети, използвани за инжектиране на лекарството.

Privigen не трябва да се инжектира в мускула или под кожата.

Privigen обикновено се дава на всеки 3 до 4 седмици. Вашият график на дозиране може да е различен. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Вашият лекар може понякога да промени дозата, за да се увери, че постигате най-добри резултати. Не приемайте Privigen в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Не използвайте Privigen, ако е променило цвета си или има частици в него. Обадете се на Вашия фармацевт за нови лекарства. Изхвърлете всяко неизползвано лекарство, което е останало след инжектирането на дозата Ви.

Използвайте всяка игла за еднократна употреба само веднъж. Изхвърлете използваните игли в контейнер, който не е пробит (попитайте фармацевта си къде можете да го получите и как да го изхвърлите). Съхранявайте този контейнер на място, недостъпно за деца и домашни любимци.

Докато използвате Privigen, може да се наложи да провеждате чести кръвни изследвания. Може да се наложи да проверите и функцията на бъбреците.

Това лекарство може да доведе до необичайни резултати при определени медицински изследвания. Кажете на всеки лекар, който ви лекува, че използвате Privigen.

Privigen може да се съхранява при стайна температура (до 25 ° С за период до 36 месеца, както е посочено от датата на изтичане на срока на годност, отпечатана на етикета на флакона и опаковката.) Пазете Privigen в оригиналната му опаковка, за да го предпазите от светлина Следвайте инструкциите за съхранение на етикета си с рецепта или попитайте фармацевта си, ако имате въпроси относно това как да съхранявате лекарството Не позволявайте лекарството да замръзне.

Посъветвайте се с Вашия лекар за инструкции, ако пропуснете доза от това лекарство.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Не приемайте “жива” ваксина, докато използвате Privigen. Ваксината може да не работи и през това време и може да не ви предпази напълно от заболяване. Живите ваксини включват морбили, паротит, рубеола (MMR), ротавирус, тиф, жълта треска, варицела (варицела), херпес зостер (херпес зостер) и ваксина за назален грип (грип).

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция към Privigen: копривна треска; Хриптящо, затруднено дишане; Замаяност, усещане, че може да изтече; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Какво трябва да избегна?

Спрете да използвате Privigen и незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате такива

Признаци на кръвен съсирек в мозъка – внезапна скованост или слабост (особено от едната страна на тялото), неразвито говорене, проблеми с зрението или равновесие

Признаци на кръвен съсирек в сърцето или белия дроб – болка в гърдите, бърза сърдечна честота, внезапна кашлица, хрипове, бързо дишане, кашляне на кръв

Privigen странични ефекти

Признаци на кръвен съсирек в крака – болка, подуване, затопляне или зачервяване на единия или на двата крака

Признаци на бъбречен проблем – подуване, бързо натрупване на тегло и малко или никакво уриниране

Чернодробни проблеми – бърз сърдечен ритъм, тъмна урина, жълтеница (пожълтяване на кожата или очите)

Проблеми с белите дробове – гръдна болка, затруднено дишане, сини устни, бледо или синьо оцветяване на пръстите или пръстите на краката; или

Признаци на нова инфекция – висока температура, симптоми на грип, рани в устата, силно главоболие, скованост на шията, повишена чувствителност към светлина, гадене и повръщане.

Възможни са нежелани реакции от страна на Privigen

Леко главоболие

виене на свят

Усещане за умора

Болки в гърба, мускулни крампи

Малка гръдна болка; или

Зачервяване (затопляне, зачервяване или усещане за нервност).

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Privigen може да навреди на бъбреците ви. Този ефект се увеличава, когато употребявате и други лекарства, включително: антивирусни средства, химиотерапия, инжектирани антибиотици, лекарства за нарушения на червата, лекарства за предотвратяване на отхвърляне на трансплантиран орган, инжектируеми лекарства за остеопороза и някои лекарства за болка или артрит (включително аспирин, Tylenol, Advil , И Алев).

Други лекарства могат да взаимодействат с Privigen, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

5.01.2013-11-14, 9:55:16 ч.

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Автоимунна неутропения имунен глобулин интравенозно, Octagam, Flebogamma, Gammaplex, Gammar-P I.V., Gammagard S / D

Хронична лимфоцитна левкемия Rituxan, ритуксимаб, циклофосфамид, Cytoxan, Imbruvica, ibrutinib

Какви други лекарства ще повлияят на Privigen?

Синдром на първична имунна недостатъчност Gammagard, имуноглобулин интравенозно, Gamunex, Hizentra, Hyqvia, Octagam

Синдром на Евън дексаметазон, Декадрон, имуноглобулин интравенозен, Gamunex, Dexasone

Privigen (имуноглобулин интравенозно)