Предотвратявайки ерозията на зъбния емайл

Тенденции в устната кухина

Зъбният емайл е най-силното вещество в тялото ви. Това е полу-ясен, твърд външен слой, който предпазва зъбите ви от ежедневно износване. Той също така ви предпазва от усещане за температурни крайности от горещите и студените неща, които ядете и пиете. Киселини и химикали, които могат да увредят зъбите ви, също са предпазени от него.

Когато Джоан Маларас, сега 50-годишна, посети зъболекаря си за счупен зъб от дъвченето на лед, нямаше никакво съмнение, че цялостното му здраве е в опасност. Координатор на стипендията в гимназия в Ню Йорк и майка на четирима, тя била толкова погълната от работа и семейство, че често пренебрегвала собственото си благополучие; Но зъболекарят й хвърли един поглед към устата си, забеляза няколкото зъбни фрактури и бързо развиващите се гумени (пародонтални) заболявания и предположи, че тя има основен здравословен проблем.

Няколко лесни навици могат да ви помогнат да защитите перлите си. Но първо трябва да знаете какво да внимавате.

Може да дойде повреда на външния слой на зъбите ви

Ако зъбите ви започнат да губят външната си обвивка, може да забележите

Ще намерите съвети и трикове, както и най-новите новини и изследвания за оралното здраве.

Вие сте в момента

Само 18,5% от много хора в света никога не са оставяли нишки. Вие пропускате по лесен начин да направите голяма разлика в здравето на устата си. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между вашите зъби и вашите венци. Конецът премахва храната, захваната между зъбите, и премахва бактериите, които се образуват там, преди да се превърне в плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Опитайте да зърнете само един зъб, за да започнете.

Вие сте едни от 31% от много хора в света, които не консумират ежедневно. Вие пропускате по лесен начин да направите голяма разлика в здравето на устата си. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между вашите зъби и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Цел още 3 дни!

Вие сте едни от 31% от много хора в света, които не са дневни, но вие сте на път да постигнете положително въздействие върху вашите зъби и венци. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между вашите зъби и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Цел за всичките 7 дни!

Само 50.5% от много хора в света сарфет дневно, и добре за вас, че сте един от тях! Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между вашите зъби и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Поздравления за добрия си орален здравен навик!

Ще намерите съвети и трикове, както и най-новите новини и изследвания за оралното здраве.

ИЗТОЧНИЦИ

Зъболекарски съюз, Здравни хора 2010 г.