Отказване от тютюнопушенето: Вашият социален живот – преглед на темата

Пушенето може да е голяма част от вашия социален живот. Автоматично ли пушите, когато сте около някой, който пуши? Изглежда ли някои хора, места или неща да ви накарат да пушите? Пушат ли вашите приятели?

Във всеки брой на списанието питаме нашите експерти да отговарят на въпросите на читателите относно широк кръг от теми. В нашия брой ноември-декември 2011 г. попитахме експерта по здравето на сърцето на д-р Джеймс Бекърман за съвети за отказване от тютюнопушенето; В: Накрая съм готов да се откажа от пушенето. Имате ли някакви съвети за улесняване на това; О: Всички знаем, че без тютюн е от съществено значение за здравословния живот. Всъщност, най-новият доклад на “Хирург-генерал” подробно описва как всяко излагане на тютюнев дим …

Ако вашите приятели пушат, ги питайте дали те биха желали да напуснат с вас. Може би някои от вас ще бъдат убедени, че е време да се откажете. Можете да се подкрепяте през трудните времена. Когато всичко свърши, ще можете да отпразнувате избора, който сте направили, за да направите това, което е най-добро за вашето здраве, така че вие ​​ще сте наоколо, за да споделите добрите времена заедно в продължение на години. Ако вашите приятели не са склонни да напуснат, помолете ги да не пушат около вас, да ви предложат цигари или да напуснат цигари.