RESCRIPTOR

Терапевтичен клас: антиретровирусен агент

Използва се за рекриптор

Фармакологичен клас: ненуклеозиден инхибитор на обратната транскриптаза

Delavirdine няма да излекува или предотврати HIV инфекцията или СПИН, но помага да се възпроизведе ХИВ и изглежда, че забавя унищожаването на имунната система. Това може да помогне да се забави развитието на проблеми, обикновено свързани със СПИН или ХИВ заболяване. Delavirdine няма да ви предпази от разпространението на ХИВ на други хора. Хората, които получават това лекарство, могат да продължат да имат други проблеми, обикновено свързани със СПИН или ХИВ заболяване.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Delavirdine не е проучен специално при възрастни хора. Поради това не е известно дали причинява различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора, отколкото при младите възрастни.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Rescriptor

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Това лекарство може да се приема без храна.

Много е важно да научите за лекарства, които не могат да се приемат с делавирдин.

Най-добре е да поглъщате едновременно таблетките от 100 милиграма (mg) и 200 милиграма (mg). Въпреки това, ако поглъщането е трудно, таблетката от 100 милиграма (mg) може да се постави в чаша вода (най-малко 3 унции), да се остави да седне за няколко минути и след това да се разбърква, за да се смеси. Пийте сместа веднага. След това изплакнете чашата с вода и изпийте, за да се уверите, че е взета пълната доза.

Забележка: Само таблетките от 100 милиграма (mg) могат да се поставят в чаша вода, за да се разтварят. Таблетките от 200 милиграма (mg) трябва да се поглъщат цели.

Не приемайте антиацидни лекарства в рамките на 1 час от приемането на делавирдин. Те могат да предотвратят абсорбирането на делавирдин в тялото.

При пациенти с ахлорхидрия (отсъствие на стомашна киселина) те трябва да приемат делавирдин с чаша портокалов сок или сок от червена боровинка.

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте по-често и не го приемайте по-дълго, отколкото Ви е поръчал лекар. Също така, не спирайте приема на това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар.

Продължете да приемате делавирдин за цялото време на лечение, дори ако започнете да се чувствате по-добре.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Правилното използване на резистора

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на Rescriptor

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

ХИВ инфекция Тръвида, Атрипа, Стридил, Випреда, лавивудин, Isentress, абакавир, тенофовир, Kaletra, ралтегравир, Epivir, ритонавир, Epzicom, Sustiva, ефавиренц, Viramune, Reyataz, darunavir, atazanavir, emtricitabine, nevirapine, Ziagen

Респираторни странични ефекти

Рекриптор (делавирдин)

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Rescriptor, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.