Preschoolers: помага на детето ви да изследва – преглед на темата

Децата в предучилищна възраст са принудени да изследват техния свят. Това любопитство е основата за учене, сега и през целия му живот. Децата в игра са малки учени. Те отговарят за себе си основни въпроси за това как светът работи, независимо дали те играят с пясък или вода, скулптурират с глина или рисуват или катерят по детска площадка.

Децата, които имат много шансове да изследват, развиват здравословно чувство за компетентност, тъй като овладяват нови умения и решават сами проблеми. Например, малките деца често се гордеят с изтриването на собствените си разливи. Не забравяйте да се ангажирате с детето си по време на дейностите. Похвалете усилията на детето и не се притеснявайте за резултата или резултатите от проектите. Дайте на детето много различни неща, с които да играете, от игри до изграждане на играчки, пъзели и книги. Насърчаване на строителни и художествени проекти.

Родителите често се изкушават да поставят граници на изследването, както по причини, свързани с безопасността, така и за собственото си удобство. Отбягвайте това изкушение да ограничите естественото любопитство на детето си. Например, приемете, че боите за пръсти ще изискват известно време и усилия за подготовка и почистване. Покажете на детето как да изтриете всякакви бъркотия и да обясните защо разсипванията трябва да бъдат изтрити веднага.

Ако установите, че често пъти ограничавате играта на детето си от съображения за безопасност, помислете как можете да направите дома и двора по-сигурни. След това можете да позволите на детето ви да бъде по-свободно да изследва без опасност. За повече информация, Здраве и безопасност, на възраст от 2 до 5 години.