пролевкин

Терапията трябва да се ограничи до пациенти с нормална сърдечна и белодробна функция, както е определено чрез стрес тест на талията и формално тестване на белодробните функции. Приложението е свързано с синдром на капилярна течност, който може да е тежък и да доведе до смърт. Лечението е свързано и с нарушена неутрофилна функция (намален хемотаксис) и с повишен риск от разпространение на инфекция, включително сепсис и бактериален ендокардит. При пациенти, развиващи умерена до тежка летаргия или сънливост, приложението трябва да се преустанови, а продължителното приложение може да доведе до кома.

Употреби за Proleukin

Терапевтичен клас: Антинеопластичен агент

Фармакологичен клас: интерлевкин

Aldesleukin е изкуствена версия на вещество, наречено интерлевкин-2. Интерлевкините се произвеждат естествено от клетките в организма, за да се помогне на белите кръвни клетки да работят.

Aldesleukin причинява много сериозни нежелани реакции, в допълнение към полезните му ефекти. Някои ефекти могат да бъдат фатални. Поради тази причина инжекцията с алдеслевкин се дава само в болницата. Ако възникнат тежки нежелани реакции, които са чести, може да се наложи лечение в отделение за интензивно лечение. Другите ефекти може да не са сериозни, но може да предизвикат загриженост. Преди да започнете лечението с алдеслевкин, вие и Вашият лекар трябва да говорите за ползите от това лекарство, както и за рисковете от него.

Това лекарство трябва да се прилага само от или под непосредствения надзор на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате Proleukin

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите от инжектирането на алдеслевкин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инжектирането на алдеслевкин при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат задух или затруднено дишане и бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да наложи повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, приемащи инжекционен разтвор на алдеслевкин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че сте уведомили Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Лекарствата, използвани за лечение на рак, са много силни и могат да имат много странични ефекти. Преди да получите това лекарство, уверете се, че разбирате всички рискове и ползи. Важно е да работите в тясно сътрудничество с Вашия лекар по време на лечението.

Вие ще получите това лекарство, докато сте в болница или център за лечение на рак. Медицинска сестра или друг обучен здравен специалист ще ви даде това лекарство. Това лекарство се дава чрез игла, поставена в една от вените ви.

Много важно е Вашият лекар да Ви провери внимателно, за да провери дали лекарството работи правилно. Необходими са изследвания на кръвта и урината, някои лабораторни изследвания и рентгенови снимки на гръдния кош, преди да получите това лекарство и да проверите за нежелани ефекти.

Синдром на изтичане на капиляри (CLS) може да се появи веднага след приема на това лекарство. Вашият лекар ще следи често кръвното Ви налягане и честотата на импулсите, за да избегне понижаване на кръвното налягане (хипотония).

Уведомете незабавно Вашия лекар или медицинска сестра, ако имате необичайна сънливост, тъга, сънливост, умора, слабост или чувство на застой, или необичайни промени в настроението или поведението, като раздразнителност, объркване или депресия след приема на лекарството. Това може да са признаци на сериозни медицински проблеми.

Aldesleukin може временно да повлияе върху белите кръвни клетки в кръвта Ви, което увеличава шансовете за получаване на инфекция. Той може също така да намали броя на тромбоцитите, които са необходими за правилното кръвосъсирване. Ако това се случи, има някои предпазни мерки, които можете да предприемете, особено когато кръвната Ви стойност е ниска, за да намалите риска от инфекция или кървене

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Правилното използване на Proleukin

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Предпазни мерки при използване на Proleukin

Карцином на бъбречните клетки Avastin, Depo-Provera, медроксипрогестерон, Provera, Opdivo, нивулумаб, бевацизумаб, Afinitor

Меланома Opdivo, нивулумаб, Keytruda, pembrolizumab, дакарбазин, Yervoy, ипилимумаб, интерферон алфа-2b

Меланом, Метастатично Opdivo, нивулумаб, Keytruda, pembrolizumab, Yervoy, ипилимумаб, Мекинист, вемурафениб

Пролевкин нежелани реакции

Proleukin (aldesleukin)