Репарафениб (перорален път)

Ако ще приемате това лекарство от дълго време, е много важно Вашият лекар да Ви проверява при редовни посещения за всякакви проблеми или нежелани реакции, които могат да бъдат причинени от това лекарство. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Мъжете и жените трябва да използват ефективна форма на контрол на раждаемостта по време на лечението и до 2 месеца след лечението. Ако мислите, че сте забременели, докато използвате това лекарство или в рамките на 2 месеца след последната доза, незабавно уведомете Вашия лекар.

Вашият лекар ще проверява редовно кръвното Ви налягане, докато приемате това лекарство. Може да се наложи да наблюдавате кръвното си налягане у дома. Кажете на Вашия лекар незабавно, ако имате тежко главоболие, замаяност или промени във вашето зрение.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате болка или нежност в горния стомах, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, повръщане или жълта кожа или очи. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Това лекарство може да увеличи шанса Ви за кървене и да причини рани или наранявания, за да се лекува по-бавно. За да помогнете с този проблем, не се притеснявайте от груби спортове или ситуации, в които бихте могли да бъдете наранени, нарязани или ранени. Четкайте и назъбвайте зъбите си внимателно. Бъдете внимателни, когато използвате остри предмети, включително бръсначи и ножици за нокти.

Това лекарство може да причини сериозни кожни проблеми, включително кожна реакция на ръката-крака или тежък обрив. Свържете се веднага с Вашия лекар, ако имате зачервяване на кожата, болка, мехури, кървене или подуване на дланите на ръцете и стъпалата на краката.

Това лекарство може да причини сериозни сърдечни проблеми. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате гръдна болка или дискомфорт, гадене, болка или дискомфорт в ръцете, челюстта, гърба, гърлото, задух, изпотяване или повръщане.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако имате главоболие, гърчове, объркване, замъглено зрение или други зрителни проблеми. Те могат да бъдат симптоми на рядко и сериозно мозъчно състояние, наречено обратим синдром на обратима левкоенцефалопатия (RPLS).

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате тежко изгаряне, спазми или болка в областта на стомаха, висока температура, втрисане, гадене, повръщане или тежка диария. Те могат да бъдат симптоми на сериозен проблем със стомаха или червата.

Уверете се, че всеки лекар, който се лекува, знае, че използвате това лекарство. Може да се наложи да спрете лекарството няколко дни преди операцията.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или лекарства без рецепта (извънборсови) и билкови (напр. Жълт кантарион) или витаминни добавки.