repan

При употреба на ацетаминофен се наблюдава чернодробна недостатъчност, понякога свързана с чернодробна трансплантация или смъртни случаи. Тези случаи на чернодробно увреждане често са свързани с употребата на повече от един продукт на базата на ацетаминофен и с обща дневна доза на ацетаминофен над 4000 mg.

Използва за Repan

Терапевтичен клас: комбинация от буталбитал / ацетаминофен

Фармакологичен клас: Барбитурат

Химически клас: Метилксантин

Butalbital принадлежи към групата лекарства, наречени барбитурати. Барбитуратите действат в централната нервна система (ЦНС), за да произведат своите ефекти.

Ацетаминофен се използва за облекчаване на болката и намаляване на температурата при пациентите. Той не се формира навик, когато се взема дълго време. Ацетаминофенът може да причини други нежелани реакции, когато се приема в големи дози, включително увреждане на черния дроб.

Когато буталбиталът се използва дълго време, той може да стане навик-образуващ, причинявайки умствена или физическа зависимост. Въпреки това, хората, които продължават болката, не трябва да оставят страха от зависимост да ги предпазват от употребата на наркотици, за да облекчат болката си. Физическата зависимост може да доведе до нежелани реакции при отнемане, ако лечението спира изведнъж. Обаче, тежките нежелани реакции при отнемане обикновено могат да бъдат предотвратени чрез постепенно намаляване на дозата за период от време, преди лечението да се спре напълно.

Кофеинът е стимулант на ЦНС, който се използва с болкоуспокояващи, за да увеличи ефекта си. Той също така е бил използван за мигренозно главоболие. Кофеинът обаче може да причини и физическа зависимост, когато се използва дълго време. Това може да доведе до отнемане (отскок) главоболие, когато спрете да го приемате.

Преди да използвате Repan

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на комбинацията буталбитал, ацетаминофен и кофеин при деца под 12-годишна възраст. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на комбинацията буталбитал, ацетаминофен и кофеин при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи комбинации буталбитал, ацетаминофен и кофеин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи буталбитал, ацетаминофен и кофеин. Може да не е специфично за Репан. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Ако прекалено много от това лекарство се приема дълго време, то може да стане навик и да причини психическа или физическа зависимост. Също така, големи количества ацетаминофен могат да причинят увреждане на черния дроб, ако се приемат дълго време.

Внимателно проверете етикетите на всички други лекарства, които използвате, тъй като те могат да съдържат и ацетаминофен. Не е безопасно да използвате повече от 4 грама (4000 милиграма) ацетаминофен в един ден (24 часа).

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Правилно използване на буталбитал, ацетаминофен и кофеин

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много важно е Вашият лекар да провери напредъка ви, докато вие или Вашето дете приемате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате.

Това лекарство може да бъде навик. Ако Вие или Вашето дете чувствате, че лекарството не работи също, не използвайте повече от предписаната Ви доза. Посъветвайте се с Вашия лекар за инструкции.

Предпазни мерки при използване на Repan

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако вие или Вашето дете имате болка или нежност в горния стомах, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, необичайна умора или слабост, жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

При това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате мехури, пилинг или напукана кожа, червени кожни лезии, тежко акне или кожен обрив, рани или язви по кожата или треска или студени тръпки, докато използвате това лекарство.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно се свържете с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате обрив, сърбеж, дрезгавост, затруднено дишане, затруднено преглъщане или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате това лекарство.

Това лекарство може да ви замаже или сънливо. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които могат да Ви направят сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, други медикаменти за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за гърчове или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Също така може да има по-голям риск от увреждане на черния дроб, ако пиете три или повече алкохолни напитки, докато приемате ацетаминофен. Не пийте алкохолни напитки и посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемате някое от тези лекарства, докато приемате това лекарство.

Преди да направите каквито и да било медицински изследвания, уведомете лекар, който отговаря, че Вие или Вашето дете приемате това лекарство. Резултатите от някои тестове могат да бъдат повлияни от това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Репана странични ефекти

Репаан (ацетаминофен / буталбитал / кофеин)

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Изключена Изключена

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

WADA Class Anti-Doping Класификация

Главоболие напроксен, ибупрофен, Алев, Fioricet, Advil, Motrin, Naprosyn, атаминовфен / буталбитал / кофеин, Fiorinal, Midrin, 5-HTP, Fioricet с кодеин, Anaprox, Tylenol PM, Esgic, Motrin IB, ацетаминофен / буталбитал / кофеин / кодеин, Anaprox-DS