Razadyne er

Терапевтичен клас: Агент на централната нервна система

Използва за Razadyne ER

Фармакологичен клас: инхибитор на холинестераза, централно / периферно действие

При болестта на Алцхаймер в мозъка се извършват много химически промени. Една от най-ранните и най-големи промени е, че има по-малко химикали, наречени ацетилхолин (ACh). ACh помага на мозъка да работи правилно. Галантаминът забавя разрушаването на ACh, така че може да се развие и да има по-голям ефект. Въпреки това, тъй като болестта на Алцхаймер става все по-зле, ще има все по-малко и по-малко ACh, така че галантамин може да не работи както добре.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на галантамин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на галантамин при пациенти в напреднала възраст.

Преди да използвате Razadyne ER

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи галантамин. Може да не е специфично за Razadyne ER. Моля, прочетете внимателно.

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Ако приемате капсулите с удължено освобождаване

Ако приемате пероралната течност

Вземете оралната течност или таблетките с сутрешна или вечерна храна.

Пийте допълнителни течности, за да прекарате повече урина, докато използвате това лекарство. Това може да помогне за предотвратяване на бъбречните проблеми.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Ако сте пропуснали дозата си повече от 3 дни, незабавно се обадете на Вашия лекар. Може да се наложи да се върнете на по-ниска доза.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Правилно използване на галантамин

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

При това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате мехури, пилинг или напукана кожа, червени кожни лезии, тежко акне или кожен обрив, рани или язви по кожата или треска или студени тръпки, докато използвате това лекарство.

Галантаминът може да причини проблеми със стомаха или червата. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате гадене, повръщане, диария, болка в стомаха, загуба на апетит или загуба на тегло.

Ако смятате, че Вие или някой друг може да сте имали предозиране на галантамин, незабавно потърсете спешна помощ. Приемането на предозиране на галантамин може да доведе до конвулсии (припадъци) или шок. Някои признаци на шок са големи ученици, неправилно дишане и бързо слаб импулс. Други признаци на предозиране са тежко гадене и повръщане, повишаване на мускулната слабост, значително повишено изпотяване и значително повишено напояване на устата.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това особено включва лекарства, които не са предписани, като аспирин и лекарства за контрол на апетита, астма, настинка, кашлица, сенна хрема или проблеми със синусите.

Предпазни мерки при използване на Razadyne ER

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Razadyne ER нежелани реакции

Razadyne ER (галантамин)

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Болестта на Алцхаймер Aricept, Exelon, donepezil, Namenda, мемантин, витамин Е, ривастигмин, галантамин, Namenda XR, Namzaric, Razadyne, Axona, донепезил / мемантин, такрин, Cognex, ерголоидни мезилати, Aricept ODT, Hydergine,