Pylera (бисмут субцитрат калий / метронидазол / тетрациклин) използва, дозировка, странични ефекти

Какво представлява Пилера?

Pylera се използва за лечение на пептична язва (язва на дванадесетопръстника) с инфекция с H pylori. Pylera обикновено се прилага заедно с омепразол (Prilosec).

Pylera може да се използва и за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Не използвайте Pylera, ако сте бременна или кърмите.

Важна информация

Тетрациклин може да намали ефективността на хапчетата за контрол на раждаемостта. Посъветвайте се с Вашия лекар за използването на нехормонален контрол на раждаемостта (презерватив, диафрагма със спермицид), за да предотвратите бременност, докато приемате Pylera.

Не давайте това лекарство на дете под 8-годишна възраст.

Не пийте алкохол, докато приемате Pylera и поне 1 ден след като спрете да го приемате.

Избягвайте приемането на Pylera с мляко или други млечни продукти. Също така избягвайте приема на лекарството едновременно с приемането на мултивитамини, минерални добавки или антиациди. Тези продукти могат да направят по-трудно тялото Ви да абсорбира това лекарство.

Преди да приемете това лекарство

Не би трябвало да използвате Pylera

Имате бъбречно заболяване

Сте бременна или кърмите

Сте приели дисулфирам (Antabuse) през последните 14 дни; или

Вие сте алергични към калций, метронидазол или тетрациклин на бисмутен субцитрат.

За да сте сигурни, че Пилера е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

чернодробно заболяване

Разстройство на кръвните клетки; или

Всеки тип инфекция.

Не давайте това лекарство на дете под 8-годишна възраст. Тетрациклинът може да причини постоянно пожълтяване или почерняване на зъбите и може да повлияе на растежа на детето.

Правителствена бременност категория D. Не използвайте Pylera, ако сте бременна. Може да навреди на нероденото бебе. Тетрациклин може да причини постоянно обезцветяване на зъбите по-късно в живота и може също да повлияе на растежа на детето.

Тетрациклин може да намали ефективността на хапчетата за контрол на раждаемостта. Посъветвайте се с Вашия лекар за използването на нехормонален контрол на раждаемостта (презерватив, диафрагма със спермицид), за да предотвратите бременност, докато приемате Pylera.

Метронидазолът и тетрациклинът могат да преминат в майчиното мляко и могат да навредят на кърмачето. Не кърмите, докато използвате това лекарство или в рамките на 24 часа след края на лечението. Ако по време на това време използвате помпа за кърма, изхвърлете млякото, което събирате. Не го захранвайте с бебето си.

Вземете Pylera точно както е предписано от Вашия лекар. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не приемайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Pylera обикновено се прилага 4 пъти на ден (след хранене и преди лягане), докато приемаме омепразол 2 пъти на ден (след закуска и вечеря). Следвайте инструкциите на Вашия лекар.

Приемайте лекарството си с пълна чаша вода (8 унции). Поглъщайте капсулата цяла.

Пилера може да доведе до потъмняване на езика ви. Това също може да доведе до появата на черно на цвят. Това са безвредни и временни странични ефекти.

Приемайте това лекарство за цялото предписано време, обикновено 10 дни. Вашите симптоми може да се подобрят, преди инфекцията да бъде напълно изчистена. Пропускащите дози също могат да увеличат риска от по-нататъшна инфекция, която е устойчива на антибиотици. Pylera няма да лекува вирусна инфекция като обикновена настинка или грип.

Ако се нуждаете от операция, кажете на хирурга преди време, че използвате Pylera. Може да се наложи да спрете употребата на лекарството за кратко време.

Как трябва да взема Пилера?

Съхранявайте Pylera при стайна температура далеч от влага и топлина.

Вземете пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не вземайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако пропуснете повече от 4 дози, обадете се на Вашия лекар за инструкции.

Антибиотичните лекарства могат да причинят диария, което може да е признак за нова инфекция. Ако имате диария, която е водна или кървава, спрете да приемате Пилера и се обадете на Вашия лекар. Не използвайте лекарства срещу диария, освен ако Вашият лекар не Ви каже.

Не пийте алкохол, докато приемате Pylera и поне 1 ден след като спрете да го приемате. Пиенето на алкохол може да предизвика гадене, повръщане, главоболие или зачервяване (топлина, зачервяване, усещане за нервност).

Проверете етикетите на всички лекарства или хранителни продукти, които използвате, за да се уверите, че те не съдържат алкохол.

Избягвайте приемането на Pylera с мляко или други млечни продукти. Също така избягвайте приема на лекарството едновременно с приемането на мултивитамини, минерални добавки или антиациди. Тези продукти могат да направят по-трудно тялото ви да абсорбира лекарството.

Избягвайте излагане на слънчева светлина или солариум. Пилера може да ви направи слънчево изгаряне по-лесно. Носете защитно облекло и използвайте слънцезащитно средство (SPF 30 или по-високо), когато сте на открито.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция към Pylera: копривна треска; Трудно дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Диария, която е водна или кървава

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Скованост на шията, повишена чувствителност към светлина, лилави петна по кожата

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Припадъци (конвулсии)

Силно главоболие, виене в ушите, виене на свят, проблеми със зрението, болка зад очите

Какво трябва да избегна?

Изтръпване или изтръпване в ръцете и краката ви; или

Признаци на инфекция като треска, студени тръпки, болки в гърлото, симптоми на грип, лесно натъртване или необичайно кървене, загуба на апетит, рани в устата.

Честите нежелани реакции на Pylera могат да включват

Нежеланите реакции на Pylera

Вагинален сърбеж или разтоварване

Лека диария или други промени в изпражненията

Гадене, разстроен стомах; или

Леко главоболие.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Уведомете Вашия лекар за всички лекарства, които използвате, и тези, които започнете или спрете да използвате по време на лечението си с Pylera, особено

циметидин

литий

пеницилин

Разредител на кръвта като варфарин, кумадин; или

Лекарства като фенобарбитал или фенитоин.

Този списък не е пълен. Други лекарства могат да взаимодействат с Pylera, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Не всички възможни взаимодействия са изброени в това ръководство за лекарства.

2.01.2013-01-24, 3:49:36

Бременност Категория D Положителни доказателства за риск

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Helicobacter Pylori инфекция омепразол, амоксицилин, пантопразол, нексиум, метронидазол, Prilosec, Protonix, флагил, лансопразол, езомепразол, преваксин, кларитромицин, тетрациклин, Aciphex, Biaxin, Amoxil, rabeprazole, Pepto-Bismol, бисмут subsalicylate, Prevpac, Kaopectate, Biaxin XL , Prevacid SoluTab, Trimox

Какви други лекарства ще повлияят на Пилера?

Pylera (бисмут субцитрат калий / метронидазол / тетрациклин)