Prilosec използва, дозировки и странични ефекти

Какво представлява Prilosec?

Prilosec се използва за лечение на симптоми на гастроезофагеална рефлуксна болест (GERD) и други състояния, причинени от излишната стомашна киселина. Омепразол се използва също и за подпомагане на заздравяването на ерозивния езофагит (увреждане на хранопровода, причинено от стомашна киселина).

Prilosec може да се прилага заедно с антибиотици за лечение на стомашна язва, причинена от инфекция с Helicobacter pylori (H. pylori).

Prilosec не е за незабавно облекчаване на симптомите на киселини.

Важна информация

Prilosec не е за незабавно облекчаване на симптомите на киселини.

Киселините често се бъркат с първите симптоми на сърдечен удар. Потърсете спешна медицинска помощ, ако имате гръдна болка или тежко усещане, болка се разпространява в ръката или рамото, гадене, изпотяване и общо неразположение.

Не трябва да приемате Prilosec, ако сте алергични към омепразол или към някое друго лекарство, съдържащо бензимидазол, като албендазол или мебендазол.

Посъветвайте се с лекар или фармацевт, ако е безопасно да приемате Prilosec, ако имате чернодробно заболяване или сърдечно заболяване или ниски нива на магнезий в кръвта.

Преди да приемете това лекарство

Някои състояния се лекуват с комбинация от Prilosec и антибиотици. Използвайте всички лекарства според указанията на Вашия лекар. Прочетете ръководството за медикаментите или инструкциите за пациента, предоставени с всяко лекарство. Не променяйте дозите или схемата на медикаментите си без съвет от Вашия лекар.

Приемайте Prilosec за цялото предписано време. Вашите симптоми може да се подобрят, преди инфекцията да бъде напълно изчистена.

Prilosec OTC (без рецепта) трябва да се приема за не повече от 14 последователни дни. Оставете поне 4 месеца да преминат, преди да започнете друго 14-дневно лечение.

Киселините често се бъркат с първите симптоми на сърдечен удар. Потърсете спешна медицинска помощ, ако имате гръдна болка или тежко усещане, болка се разпространява в ръката или рамото, гадене, изпотяване и общо неразположение.

Не трябва да използвате Prilosec, ако сте алергични към омепразол или към някое бензимидазолово лекарство като албендазол или мебендазол.

Посъветвайте се с лекар или фармацевт, ако е безопасно да използвате Prilosec, ако имате други медицински състояния, особено

чернодробно заболяване

Ниски нива на магнезий в кръвта Ви; или

Остеопороза или ниска костна минерална плътност (остеопения).

Не използвайте омепразол без рецепта (Prilosec OTC) без съвет от лекар, ако имате такива

Проблеми или болка при преглъщане

Кървави или черни изпражнения, повръщане, което прилича на кръв или кафе

Киселини, които са продължили повече от 3 месеца

Чести болки в гърдите, киселини с хрипове

Необяснима загуба на тегло; или

Гадене или повръщане, болка в стомаха.

Приемът на инхибитор на протонната помпа като Prilosec може да увеличи риска от фрактура на костите в бедрото, китката или гръбнака. Този ефект се е появил най-вече при хора, които са приемали лекарството дългосрочно или при високи дози, и при тези на възраст 50 и повече години. Не е ясно дали Prilosec е действителната причина за повишен риск от фрактури.

Някои състояния се лекуват с комбинация от Prilosec и антибиотици. Използвайте всички лекарства според указанията на Вашия лекар. Прочетете ръководството за медикаментите или инструкциите за пациента, предоставени с всяко лекарство. Не променяйте дозите или схемата на медикаментите си без съвет от Вашия лекар.

Не е известно дали Prilosec ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Как трябва да приемам Prilosec?

Омепразол може да премине в кърмата и да навреди на кърмачето. Не използвайте Prilosec без съвет от лекар, ако кърмите.

Не давайте Prilosec на дете под 1 година без съвет от лекар.

Prilosec обикновено се приема преди хранене (най-малко 1 час преди хранене). Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не приемайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Prilosec OTC (без рецепта) трябва да се приема само веднъж на всеки 24 часа в продължение на 14 дни. Вземете лекарството сутрин, преди да ядете закуска. Може да отнеме до 4 дни за пълен ефект. Не приемайте повече от една таблетка на всеки 24 часа.

Оставете поне 4 месеца да преминат, преди да започнете друго 14-дневно лечение с Prilosec OTC. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако имате допълнителни симптоми и се нуждаете от лечение, преди да са изминали 4 месеца.

Не разтрошавайте, дъвчете или пречупете таблетки със забавено освобождаване или таблетка Prilosec OTC. Поглъщайте таблетката цяла.

Може да отворите капсулата със забавено освобождаване и да поръсите лекарството в една лъжичка ябълково пюре, за да направите поглъщането по-лесно. Поглъщайте сместа веднага, без да дъвчете. Не го запазвайте за по-нататъшна употреба.

Използвайте Prilosec за цялото предписано време. Вашите симптоми може да се подобрят преди състоянието Ви да бъде напълно изчистено.

Ако използвате Prilosec повече от 3 години, може да развиете недостиг на витамин В-12. Говорете с Вашия лекар за това как да управлявате това състояние, ако го развиете.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят или ако се влошат, докато използвате Prilosec.

Някои състояния се лекуват с комбинация от Prilosec и антибиотици. Използвайте всички лекарства според указанията на Вашия лекар. Прочетете ръководството за медикаментите или инструкциите за пациента, предоставени с всяко лекарство. Не променяйте дозите или схемата на медикаментите си без съвет от Вашия лекар.

Това лекарство може да доведе до необичайни резултати при определени медицински изследвания и може да се наложи да преустановите употребата на лекарството за кратко време преди теста. Кажете на всеки лекар, който Ви лекува, че използвате Prilosec.

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага и топлина.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Вземете пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не вземайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Какво трябва да избягвам докато приемам Prilosec?

Това лекарство може да причини диария, което може да е признак за нова инфекция. Ако имате диария, която е водна или кървава, се обадете на Вашия лекар. Не използвайте лекарства срещу диария, освен ако Вашият лекар не Ви каже.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към Prilosec: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Prilosec странични ефекти

Тежка стомашна болка, диария, която е водна или кървава

Припадъци (конвулсии)

Проблеми с бъбреците – уриниране повече или по-малко от обикновено, кръв в урината, подуване, бързо увеличаване на теглото; или

Симптоми на нисък магнезий – замайване, объркване; Бърз или неравен сърдечен ритъм; Треперене (треперене) или отклоняване на мускулните движения; Усещане за нервност; Мускулни спазми, мускулни спазми в ръцете и краката ви; Кашлица или усещане за задушаване.

Честите нежелани реакции на Prilosec могат да включват

Болка в стомаха, газ

Гадене, повръщане, диария; или

главоболие.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Обичайна доза за възрастни от Prilosec за язва на дванадесетопръстника

20 mg перорално веднъж дневно преди хранене. Повечето пациенти се лекуват в рамките на 4 до 8 седмици.

Обичайна доза за възрастни за инфекция с Helicobacter pylori

Двойна терапия: омепразол 40 mg перорално веднъж дневно сутрин плюс кларитромицин 500 mg перорално 3 пъти дневно в дни 1 до 14. От ден 15, омепразол 20 mg перорално веднъж сутрин на ден 15 до 28; Тройна терапия: омепразол 20 mg плюс кларитромицин 500 mg плюс амоксицилин 1000 mg, всички давани орално два пъти дневно в продължение на 10 дни. Ако при началото на лечението е налице язва, продължете омепразол 20 mg перорално веднъж дневно за още 18 дни. Проучване (n = 294) – Емпирично лечение с канадска възрастова диспепсия Емпирично лечение с Helicobacter pylori (CADET-Hp): омепразол 20 mg, метронидазол 500 mg и кларитромицин 500 mg два пъти дневно в продължение на 7 дни.

Обичайна доза за възрастни от Prilosec за язва на стомаха

40 mg перорално веднъж дневно преди хранене в продължение на 4 до 8 седмици.

Обичайна доза за възрастни за ерозивен езофагит

20 mg перорално веднъж дневно преди хранене. Тази дозировка може да бъде увеличена до 40 mg на ден въз основа на желания клиничен отговор и поносимост към пациента. Проучванията са приключили до 12 месеца за поддържащо лечение на ерозивен езофагит.

Обичайна доза за възрастни за синдром на Zollinger-Ellison

Първоначално: 60 mg перорално веднъж дневно. Дозировката трябва да се индивидуализира според потребностите на пациента. Поддържане: Дози до 120 mg 3 пъти дневно са приложени. Дневните дози по-големи от 80 mg трябва да се разделят.

Обичайна доза за възрастни от Prilosec за гастроезофагеална рефлуксна болест

Първоначално: 20 mg перорално веднъж дневно преди хранене в продължение на 4 до 8 седмици. Тази доза може да бъде увеличена до 40 mg на ден, ако е необходимо. Поддържане: дългосрочно лечение с дози от 10 до 20 mg дневно може да се наложи за поддържащо лечение на рефрактерно заболяване и изглежда безопасно.

Информация за дозиране на Prilosec

Обичайна доза за възрастни за множество ендокринни аденоми

Първоначално: 60 mg перорално веднъж дневно преди хранене. Тази дозировка може да се титрира въз основа на желания клиничен отговор и толерантност към пациента. Поддържане: Дози до 120 mg 3 пъти дневно са приложени. Дневните дози по-големи от 80 mg трябва да се разделят.

Какви други лекарства ще повлияят на Prilosec?

Prilosec (омепразол)

Обичайна доза за възрастни от Prilosec за системна мастоцитоза

Първоначално: 60 mg перорално веднъж дневно преди хранене. Тази дозировка може да се титрира въз основа на желания клиничен отговор и толерантност към пациента. Поддържане: Дози до 120 mg 3 пъти дневно са приложени. Дневните дози по-големи от 80 mg трябва да се разделят.

Обичайна доза за възрастни за диспепсия

Предотвратяване на чести киселини в стомаха: 20 mg перорално веднъж дневно, преди хранене, в продължение на 14 дни.

Обичайна педиатрична доза за ерозивен езофагит

Орална; Бебета; GERD: 0,7 mg / kg / доза веднъж дневно намалява процентното време на рН на стомаха и хранопровода под 4, както и броя на рефлуксните епизоди при 10 новородени (средно PMA: 36,1 седмици, (34 до 40 седмици) пробен период. Съобщени са по-високи дози от 1 до 1,5 mg / kg / ден; Деца и юноши от 1 до 16 години; ГЕРБ, язви, езофагит; Препоръки на производителя; 5 kg до по-малко от 10 kg: 5 mg веднъж дневно; 10 кг до 20 кг или по-малко: 10 мг веднъж дневно; Повече от 20 кг: 20 mg веднъж дневно; Алтернативно дозиране; Деца от 1 до 16 години; 1 mg / kg / доза веднъж или два пъти дневно; Допълнително лечение на язви на дванадесетопръстника, свързани с Helicobacter pylori (в комбинация с антибиотична терапия или с кларитромицин или кларитромицин и амоксицилин) при деца; 15 до 30 kg: 10 mg два пъти дневно; Повече от 30 kg: 20 mg два пъти дневно; Забележка: Безопасността и ефикасността на употребата на омепразол при пациенти на възраст под 1 година и за педиатрична употреба, различна от лечението на ГЕРБ и поддържане на лечение на ерозивен езофагит, не е установена.

Обичайна педиатрична доза за гастроезофагеална рефлуксна болест

Орална; Бебета; GERD: 0,7 mg / kg / доза веднъж дневно намалява процентното време на рН на стомаха и хранопровода под 4, както и броя на рефлуксните епизоди при 10 новородени (средно PMA: 36,1 седмици, (34 до 40 седмици) пробен период. Съобщени са по-високи дози от 1 до 1,5 mg / kg / ден; Деца и юноши от 1 до 16 години; ГЕРБ, язви, езофагит; Препоръки на производителя; 5 kg до по-малко от 10 kg: 5 mg веднъж дневно; 10 кг до 20 кг или по-малко: 10 мг веднъж дневно; Повече от 20 кг: 20 mg веднъж дневно; Алтернативно дозиране; Деца от 1 до 16 години; 1 mg / kg / доза веднъж или два пъти дневно; Допълнително лечение на язви на дванадесетопръстника, свързани с Helicobacter pylori (в комбинация с антибиотична терапия или с кларитромицин или кларитромицин и амоксицилин) при деца; 15 до 30 kg: 10 mg два пъти дневно; Повече от 30 kg: 20 mg два пъти дневно; Забележка: Безопасността и ефикасността на употребата на омепразол при пациенти на възраст под 1 година и за педиатрична употреба, различна от лечението на ГЕРБ и поддържане на лечение на ерозивен езофагит, не е установена.

Попитайте лекар или фармацевт, ако е безопасно да приемате Prilosec, ако използвате някое от следните лекарства

цилостразол

клопидогрел

Диазепам (валиум)

дигоксин

Дисулфирам (Antabuse)

ерлотиниб

Съдържащи желязо лекарства (железен фумарат, железен глюконат, железен сулфат и други)

метотрексат

Микофенолат мофетил

фенитоин

Жълт кантарион

такролимус

Варфарин (Coumadin, Jantoven)

Антибиотик – ампицилин, амоксицилин, кларитромицин, рифампин

Противогъбично лекарство – кетоконазол, вориконазол; или

ХИВ или СПИН медикаменти – атазанавир, нелфинавир, саквинавир.

Този списък не е пълен. Други лекарства могат да взаимодействат с омепразол, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Не всички възможни взаимодействия са изброени в това ръководство за лекарства.

17.01.2015-02-02, 4:34:18

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

ГЕРБ омепразол, пантопразол, Nexium, ранитидин, Protonix, фамотидин

Barrett’s езофагус омепразол, пантопразол, Nexium, Protonix, Dexilant, лансопразол

Ерозивен езофагит омепразол, пантопразол, нексиум, ранитидин, протоникс, фамотидин

Дуоденална язва омепразол, пантопразол, ранитидин, Protonix, фамотидин, Zantac