Рецептурни замествания за непоносимост към лактоза

Млечните проблеми те свалиха? Не се притеснявай! Все още можете да се насладите на любимите си храни. Опитайте тези прости суап рецепта, за да можете да ядете храни, които обичате.

Ако една рецепта изисква 1 чаша краве мляко, можете да я замените с краве мляко, без лактоза или ориз или соево мляко. Само не забравяйте: Оризовото мляко е по-тънко и соевото мляко е по-дебело от кравето мляко. Така че може да се наложи да промените сумата, която използвате при готвене и печене.

Най-близо до млякото. Млякото без лактоза се третира с лактаза, за да се разгради лактозата. Тя е най-близката братовчедка на редовното краве мляко по вкус и предлага същите хранителни вещества, като калций.

Ароматизатори. Най-популярните алтернативи за пиене и готвене са бадемовото, оризовото и соевото мляко. Опитайте ги първо, за да сте сигурни, че се наслаждавате на вкуса и имайте предвид, че вкусът на млякото може да повлияе на вкуса на това, което правите. Ето някои по-нови опции за мляко

Не-Nos. Козе, овче и биволско мляко не са подходящи, защото съдържат лактоза.

Съвети за готвене. Най-безопасният залог, както в сладки, така и в солени рецепти, е да изберете лек, обикновен и неподсладен продукт.

Заместители на крем

Има няколко алтернативи на тежък крем, лек крем или наполовина и половина, които имат подобно усещане за уста и дебелина на истинското нещо.