Пропанолол (перорален начин)

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка на вашето дете или детето ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Пропранолол може да причини сърдечна недостатъчност при някои пациенти. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате болка или дискомфорт в гърдите, разширени вени на врата, екстремна умора, неравномерно дишане, неравномерен сърдечен ритъм, задух, подуване на лицето, пръстите, стъпалата или долните крака. Печалба или хрипове.

Това лекарство може да предизвика промени в нивата на кръвната Ви захар. Също така, това лекарство може да покрие признаци на ниска кръвна захар, като например скорост на пулса. Консултирайте се с Вашия лекар, ако вие или вашето дете имате тези проблеми или ако забележите промяна в резултатите от тестовете за кръв или захар на урина.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Не спирайте приема на това лекарство преди операция без одобрението на Вашия лекар.

Това лекарство може да накара някои хора да станат по-малко бдителни, отколкото обикновено. Ако се появи този нежелан ефект, не шофирайте, не работете с машини или правете нищо друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни, докато приемате пропранолол.

Не прекъсвайте или спрете приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която приемате, преди да го спрете напълно. Някои състояния може да се влошат, когато лекарството бъде спряно внезапно, което може да бъде опасно.

Това лекарство може да причини сериозен тип алергична реакция, наречена анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно потърсете лекаря си, ако имате обрив, сърбеж, дрезгавост, затруднено дишане, неприятности при поглъщане или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате това лекарство.

При лечението с това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Консултирайте се с Вашия лекар незабавно, ако имате някой от следните симптоми по време на приема на това лекарство: образуване на мехури, пилинг или разхлабване на кожата, втрисане, кашлица, диария, треска, сърбеж, болки в ставите или мускулите, червени кожни лезии, , Рани, язви или бели петна в устата или устните, или необичайна умора или слабост.

Пропранололът ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на централната нервна система (ЦНС). ЦНС депресанти са лекарства, които забавят нервната система и могат да причинят сънливост. Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, барбитурати или медикаменти за гърчове, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да увеличи риска от инсулт при пациенти с синдром на PHACE с тежки проблеми с кръвоносните съдове в мозъка. Говорете с лекаря на детето си за този риск.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.