Предотвратяване на болестите, предавани по полов път (STDs)

За да предотвратите появата на полово предавана болест или STD, винаги избягвайте секс с всеки, който има генитални рани, обрив, зачервяване или други симптоми. Единственият случай, в който не е защитен сексът е безопасно, ако вие и вашият партньор правите секс само един с друг и ако е изминал поне шест месеца, откакто всеки от вас е отрицателен за СПМ. В противен случай трябва

Веднъж се смяташе, че използването на презервативи с ноноксинол-9 помогна да се предотвратят ППБ, като се убиват организмите, които могат да причинят заболяване. Ново изследване показва, че това прави и дразнене на влагалището на жената и шийката на матката и може да увеличи риска от инфекция с STD. Настоящите препоръки са да се избягва използването на презервативи с nonoxynol-9.

От Джен Стариал; Изненадващо, че почти всички хора, “отсъствието прави сърцето расте растеж” е научно доказано, че е вярно – но не поради причините, които нашите баби може да са повярвали; Според едно скорошно проучване през цялото това време двойките на дълги разстояния харчат IMing, текстови съобщения, видео чат и електронна поща наистина им помага да изградят по-силна връзка. Партньорите, които живеят на едно и също място, могат да научат едно или две неща всъщност; Дългосрочните двойки се опитват по-трудно, отколкото географски близо …

За да предотвратите предаването на STD на някой друг

Използвайте латексови презервативи всеки път, когато правите секс. Ако използвате смазка, уверете се, че е на водна основа. Използвайте презервативи за целия акт за секс. Презервативите не са 100% ефективни при предотвратяването на заболявания или бременност. Те обаче са изключително ефективни, ако се използват правилно. Научете как да използвате правилно презервативи; Избягвайте да споделяте кърпи или дрехи; Измиване преди и след полов акт; Получете ваксинация за хепатит В. Това е поредица от три снимки; Изпробвайте за ХИВ; Ако имате проблем със злоупотребата с наркотици или алкохол, потърсете помощ. Хората, които са пияни или наркотици често не получават безопасен секс; Помислете, че да не правите секс е единственият сигурен начин да предотвратите STD.

ИЗТОЧНИК; Академия на семейните лекари; CDC Национален център за превенция на ХИВ, СПИН и ТБ; Министерството на САЩ по здравеопазване и човешки услуги; Фондация за хепатит В.