ragwitek

Терапевтичен клас: имунологичен агент

Използва се за Ragwitek

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Употребата на Ragwitek ™ не е показана при деца. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на Ragwitek ™ при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при пациенти в старческа възраст над 65-годишна възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Преди да използвате Ragwitek

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че сте уведомили Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Започнете да приемате Ragwitek ™ най-малко 3 месеца преди очакваното начало на всеки сезон на поленова ракия и продължете да приемате това лекарство дневно през сезона на полени.

Препоръчва се първата доза Ragwitek ™ да се приеме в клиника или болница. Това е да ви наблюдава най-малко 30 минути от признаци или симптоми на тежка алергична реакция. Ако можете да понасяте първата доза Ragwitek ™, тогава можете да приемате следващите дози у дома.

Да използвам

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Ако сте пропуснали да приемете повече от една доза от това лекарство, свържете се с Вашия лекар за инструкции.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка Ви, докато използвате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията изисква незабавно медицинско обслужване. Най-сериозните признаци на тази реакция са много бързо или неравномерно дишане, гадаене за дишане, хрипове или припадък. Други признаци могат да включват промени в цвета на кожата на лицето, много бързо, но неравномерно сърцебиене или пулс, оток на кошера, както и подпухналост или подуване на клепачите или около очите. Ако се появят тези нежелани реакции, незабавно потърсете спешна помощ.

Вашият лекар може да Ви препоръча да имате аварийно инжектиране за алергични реакции, налични през годината, в която приемате това лекарство. Ако това е така, уверете се, че знаете как да го използвате правилно за себе си в случай на сериозна алергична реакция.

Правилното използване на Ragwitek

Това лекарство може да повиши риска от еозинофилен езофагит. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате тежка болка в гръдния кош или имате проблеми с гълтането, докато приемате това лекарство.

Ако имате затруднения в дишането или ако астмата ви е трудно да се контролира, незабавно се свържете с Вашия лекар.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на Ragwitek

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Алергичен ринит преднизон, прометазон, Zyrtec, флутиказон носал, лоратадин, флоназа, бендадрил, монтелукаст, цетиризин, силулайр, триамцинолон, кларитин, дексаметазон, дифенилхидрамин, метилпреднизолон, Фенгаран, Назонекс, фексофенадин, будезонид назален, Allegra, Decadron, chlorpheniramine, Medrol Dosepak , Азеластин назален

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Ragwitek, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Ragwitek нежелани реакции

Ragwitek (екстракт от алерген на прашец от ракен)