Pulmicort турбухалер

Използва се за Pulmicort Turbuhaler

Терапевтичен клас: противовъзпалителни

Фармакологичен клас: Адренален глюкокортикоид

Будезонид е кортикостероид или стероид (лекарство подобно на кортизона). Тя действа чрез предотвратяване на възпаление (подуване) в белите дробове, което прави астматичната атака по-малко тежка. Инхалираният будезонид може да се използва с други лекарства за астма, като например бронходилататори, които също се използват за отваряне на стеснени дихателни пътища в белите дробове.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени досега, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на Pulmicort Respules® при деца на възраст от 12 месеца до 8 години. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 12 месеца.

Преди да използвате Pulmicort Turbuhaler

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на Pulmicort Flexhaler ™ при деца на 6 и повече години. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 6 години.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на вдишвания будезонид при пациенти в напреднала възраст. Пациентите в старческа възраст обаче имат по-голяма вероятност да имат свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да наложи корекция на дозата при пациенти, приемащи инхалиран будезонид.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи будезонид. Това може да не е специфично за Pulmicort Turbuhaler. Моля, прочетете внимателно.

Инхалираният будезонид се използва за предотвратяване на астматични атаки. Тя не се използва за спиране на атака, която вече е започнала. За облекчение на астматична атака, която вече е започнала, вие или Вашето дете трябва да използвате друго лекарство. Ако нямате друго лекарство, което да използвате за остра астма, или ако имате някакви въпроси, свържете се с Вашия лекар.

Използвайте това лекарство само според указанията. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. Също така, не спирайте приема на това лекарство, без да уведомите Вашия лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

За да може това лекарство да помогне за предотвратяване на астматични пристъпи, то трябва да се прилага ежедневно в редовно разпределени дози, съгласно Вашия лекар. Това лекарство обикновено започва да работи в рамките на 24 до 48 часа, но може да изминат до 2 до 6 седмици преди да почувствате пълните ефекти.

Не променяйте дозата си или преустановете употребата на това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно. Някои състояния може да се влошат, когато лекарството бъде спряно внезапно, което може да бъде опасно.

Когато използвате Pulmicort Flexhaler ™

Когато използвате Pulmicort Respules® течност

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Правилно използване на будезонид

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте Pulmicort Flexhaler ™ на сухо място при стайна температура с плътно поставения капак.

Съхранявайте неизползваните Pulmicort Respules® в изправено положение при стайна температура. Съхранявайте контейнерите за лекарства във фолийната торбичка, докато не сте готови да ги използвате. Не замразявайте контейнерите. След като отворите фолиото, контейнерите ще бъдат добри само за 2 седмици. Изхвърлете всички неизползвани контейнери, ако те са били по-дълги от 2 седмици, откакто сте отворили торбичката.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка на вашето дете или детето ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да проверява за нежелани реакции, причинени от това лекарство.

Вие или Вашето дете не трябва да използвате това лекарство, ако астматичният ви атака вече е започнал. Вашият лекар ще Ви предпише друго лекарство (например инхалатор с кратко действие), което да използвате в случай на остра астма. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако имате някакви въпроси за това.

Ако симптомите на Вашето дете или детето ви не се подобрят в рамките на една до две седмици или ако се влошат, се консултирайте с Вашия лекар.

Предпазни мерки при употребата на Pulmicort Turbuhaler

Това лекарство може да отслаби имунната ви система. Избягвайте да бъдете около хора, които са болни или които имат инфекции като варицела или морбили. Кажете на лекаря си незабавно, ако смятате, че вие ​​или Вашето дете сте били изложени на варицела или морбили.

Ако Вие или Вашето дете развиете кожен обрив, копривна треска или някакъв вид алергична реакция (включително анафилаксия) към това лекарство, преустановете употребата на лекарството и се консултирайте с Вашия лекар възможно най-скоро.

Това лекарство може също така да увеличи риска от инфекции или рани в устата или гърлото. Проверете веднага с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате признаци на инфекция в гърлото.

Това лекарство може да намали костната минерална плътност, когато се използва дълго време. Ниска костна минерална плътност може да причини слаби кости или остеопороза. Ако имате някакви въпроси относно това, говорете с Вашия лекар.

Това лекарство може да накара децата да растат по-бавно от нормалното. Това би накарало детето да не наддават на тегло или да не стават по-високи. Говорете с лекаря на детето си, ако смятате, че това е проблем или имате някакви притеснения.

Това лекарство може да увеличи риска от надбъбречна жлеза, която е по-малко активна от нормалното. Надбъбречната жлеза прави стероиди за тялото ви. Това е по-вероятно за хора, които употребяват стероиди за дълго време или използват високи дози. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате повече от един от следните симптоми: потъмняване на кожата, диария, замайване, припадък, загуба на апетит, депресия, гадене, кожен обрив, необичайна умора или слабост или повръщане. Рядко може да се появят промени в менструалния цикъл, акне, пъпки или повишаване на теглото (мастни депозити) около лицето, шията и багажника, докато се използва това лекарство.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако по време или след лечението се появи замъглено зрение, затруднено четене или всяка друга промяна в зрението. Вашият лекар може да поиска от Вас или Вашето дете да проверите очите си от офталмолог (очен лекар).

Pulmicort Turbuhaler Нежелани реакции

Pulmicort Turbuhaler (будезонид)

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар знае, че Вие или Вашето дете използвате това лекарство. Може да се наложи да спрете употребата на това лекарство няколко дни преди операцията.

Вашият лекар може да поиска от Вас или Вашето дете да носите медицинска лична карта, в която се казва, че това лекарство се използва. Вие или Вашето дете може да се нуждаете от допълнително лекарство по време на извънредна ситуация, тежка астма, заболяване или необичаен стрес.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Астма, поддръжка на Symbicort, албутерол, флутиказон, монтелукаст, Singulir, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, метилпреднизолон, будезонид, Dulera, теофилин, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Qvar, Flovent, Medrol Dosepak, Ventolin HFA, Тиотропиум, Solu-Medrol, Proventil HFA, салметерол