Рецепта makeovers за здравословна готвене

Повечето хора по света искат да практикуват здравословно готвене за своите семейства, но те не са склонни да се откажат от популярните ястия за вечеря, които са се запознали и обичат. Решението е да се даде на тези любими храни рецепта преобразяване.

“Голямата изненада за популярните храни е, че можете да намалите много наситени мазнини, захар и натрий и дори никога да не го знаете,” отбелязва говорителят на Dietetic Association Karen Ansel, MS, RD.

И ако заместиш по-здравословните съставки, имаш по-голяма вероятност да посрещнеш новодошлите 2010 Диетични насоки за много хора в света, които насърчават всички нас да ядат повече пълнозърнести храни, зеленчуци, плодове, морски дарове, ниско съдържание на мазнини или мазнини Без млечни продукти и растителни масла като рапично и зехтин.

Чрез интелигентни замествания и съобразяване с новите хранителни указания, тук са рецепти за 15 популярни храни, Не забравяйте, че въпреки че тези makeovers са по-здравословни, пазете малките части, за да задържите мазнините и калориите.

Започнете с пилешки гърди без кожа, които са покрити с брашно и изгорени в супена лъжица или две зехтин, вместо това, което обикновено е два пъти по-голямо в маслото. Слагайте шалот и гъби в парченца зехтин или бульон, а вместо да добавяте сметана, добавете пълноценно мляко, нискомаслено мляко или без мазнини наполовина и половина на виното, за да направите хубав сос.

Превключете на цели зърна fettuccine юфка вместо бели макаронени изделия. Направете лек сос Алфредо, като кафявате само една супена лъжица масло и преминете на без мазнини наполовина и половина или пълномаслено мляко вместо сметана. Разбърква се в пармезан, както обикновено. Добавете чесън или прясно настърган индийско орехче и черен пипер за допълнителен вкус.

Вместо да пиете дълбоко пиле в горещо масло, можете всъщност да го загреете във фурната. Започнете с пилешки гърди или бедра без кожа (половината от мазнините и наситените мазнини са в кожата) мариновани в нискомаслена мътеница за няколко часа или за една нощ. Извадете пилето от мътеницата и палто с брашно, подправено с пипер и други желани подправки. Поставете пилето върху бисквитен лист, покрит с масло от рапично масло, и разпръснете върха на пилето с пръскане с готварска печка. Печете в 450-градусова фурна за 30 минути, или докато се приготви и покритието е златисто-кафява.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …