Възбуди главоболие причини

Повишаване на главоболието може да се развие, ако често използвате лекарства за главоболие. Въпреки че рискът от развитие на главоболие, причинено от прекомерна употреба на лекарства, варира в зависимост от лекарството, всяко остри лекарства за главоболие има потенциал да доведе до възвръщане на главоболие, включително

Комбинирани болкоуспокояващи. Изключващите болкоуспокояващи (OTC) болкоуспокояващи, които съчетават кофеин, аспирин и ацетаминофен (Excedrin, други), са общи виновници. Тази група включва и медикаменти като Fiorinal, които съдържат седативния буталбитал.

Съдържащите буталбитал съединения имат особено висок риск от предизвикване на отскок главоболие, така че най-добре е да не ги приемате за лечение на главоболие. Ако приемате този тип лекарство, ограничете употребата му до не повече от четири дни в месеца.

Ежедневните дози кофеин – от сутрешното ви кафе, следобедна сода и болкоуспокояващи и други продукти, съдържащи този лек стимулант, също могат да предизвикат възвръщане на главоболието. Прочетете етикетите на продуктите, за да сте сигурни, че не свързвате системата си с повече кофеин, отколкото осъзнавате.