Бързи съвети: разумно вземайте лекарства – започнете

Лекарствата могат да ви помогнат да управлявате Вашето здраве, но само ако ги приемате правилно. Ако имате проблеми с приема на лекарството, както е предписано, опитайте се да помислите защо имате проблеми. Може да не сте сигурни защо вашето лекарство е важно или работи. Може би просто не си спомняте да приемате лекарството си всеки ден. Или може би се затруднявате да плащате за лекарства или да се занимавате със странични ефекти. Ако е така, тези съвети могат да ви помогнат.

Планирайте дневен график на вашите лекарства и как и кога да ги приемате. Поставете график, където можете да го видите. Вземете го със себе си, когато пътувате; Получете кутия за хапчета, която съдържа хапчета за седмица. Не забравяйте да оставите поне едно хапче в оригиналната бутилка. По този начин, ако забравите какво е хапче, можете да го намерите в бутилката, от която идва; Публикувайте бележки близо до часовниците или в огледалото за баня, за да ви напомня да приемате лекарствата си; Вземете лекарството си, когато правите друга ежедневна задача, като например миене на зъбите или правене на сутрешно кафе. Това ще ви помогне да превърнете лекарството в рутинно; Задайте си часовник, таймер за кухня или компютърен календар, за да ви напомнят кога да вземете лекарството си; Разберете колко дълго ще трае вашето лекарство. Поставете напомняния за попълване във вашия календар, за да не изчерпите лекарството; Ако получите прекъсване преди да вземете лекарството, пазете бутилката в ръката си. Това ще ви помогне да запомните да го вземете по-късно.

Не е добра идея да се опитате да спестите пари, като приемате само половин доза или приемате по-рядко лекарствата си. Ако не вземете правилното количество лекарства в точното време, то няма да работи така, както трябва; Има ли по-евтино лекарство, което можете да вземете? Попитайте Вашия лекар. Може би можете да вземете лекарство за генерични лекарства. Или може да има друг начин да спестите пари, като закупуване на лекарства в насипно състояние или чрез поръчка по пощата; Проверете в аптеките във вашия район да сравнявате цените на лекарствата, от които се нуждаете; Някои лекарствени компании имат програми, които помагат на хора, които не могат да си позволят лекарства. Вашата държава може също така да има програма, която осигурява лекарства на по-ниска цена. Помолете Вашия лекар за помощ при намирането на една от тези програми. Повече информация можете да намерите на www.pparx.com.